Angajată cu executorul după un război cu primăria

Data:

Cu cât sunt mai complicate și încurcate legile unui stat, cu atât numărul fărădelegilor este mai mare și mai greu de dovedit. O dovedește cazul unei femei din comuna Mihai Eminescu, care a obținut statutul de asistent personal abia după ce a apelat la instanța de judecată, în urma unui război dus ani de zile cu autoritățile locale. Magistrații au obligat Primăria să-i încheie contract de muncă, însă, pentru a fi sigură că nu este respinsă din nou, femeia a apelat și la ajutorul unui executor judecătoresc.

Primăria i-a comunicat contractul de muncă, dar cu salariul minim pe economie, deși, susține femeia, ea ar trebui să beneficieze și de sporul de vechime aferent. În plus, ar trebui să primească și banii pentru anii din urmă. Așadar, victoria actuală e doar începutul întrucât războiul cu autoritățile locale ar putea continua.

„Nu mai pot, am ajuns în pragul disperării”

Nadia Eugenia Lișman este de loc din satul Cervicești, iar de mai bine de un deceniu își îngrijește mama imobilizată la pat, care a fost încadrată în grad de handicap grav, nerevizuibil, cu asistent personal. Femeia spune că a fost angajată ca asistent personal, în perioada 2006 – 2007, iar ulterior timp de doi ani s-a aflat în concediu creştere copil.

În 2009, ea s-a adresat din nou Primăriei Mihai Eminescu pentru a fi reangajată, dar de fiecare dată a fost refuzată din cauză de lipsă de fonduri. De atunci, femeia a făcut tot felul de demersuri pentru a i se recunoaște acest statut și pentru a beneficia de contract de muncă, însă fără succes. În loc să fie angajată ca asistent personal, femeia a primit doar un ajutor social, până în 2017.

„Eu vreau să fiu angajată ca asistent personal pentru că am grijă de mama mea 24 de ore din 24. Nu mai pot, am ajuns în pragul disperării. Sunt drepturile mele şi ale mamei, nu le cer nimic în plus”, a spus Nadia Eugenia Lișman.

Acţiune deschisă în instanţă

Adusă la exasperare, femeia s-a adresat instanței de judecată, unde a deschis o acțiune în obligația de a face. A urmat un proces la Tribunalul Botoșani, iar un altul la Curtea de Apel Suceava, unde a arătat atât prevederile legale, cât și obligațiile autorităților locale, dar și situația mamei sale. Prin urmare, judecătorii i-au dat dreptate, titrează MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în energii alternative funcționează la Cluj

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în...

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a fi candidatul PSD la Primăria Constanța

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a...

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi profesorilor

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi...