Angajații sistemului medical care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea vor avea contractul de muncă suspendat și după 30 de zile se poate ajunge la concediere. Proiectul de lege va fi trimis în Parlament

Data:

Angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea vor avea contractul de muncă suspendat și după 30 de zile se poate ajunge la concediere, prevede proiectul de lege promovat de Ministerul Sănătății, a anunțat, marți, ministrul Cseke Attila.

Acesta a explicat că proiectul de lege cu care Guvernul se va prezenta în Parlament prevede obligativitatea certificatului digital pentru personalul medical, din laboratoarele medicale, din IGSU și inspectoratul de aviație.

Cseke Attila a precizat că este o măsură necesară, care se va aplica în perioada stării de alertă.

Ministrul a precizat că 70% din medici sunt vaccinați.

Certificatul digital va confirma că angajații din sistemul medical sunt fie vaccinați cu schema completă, că au trecut prin boală, respectiv dacă se testează. Proiectul prevede că angajații care nu s-au vaccinat și nici nu au trecut prin boală trebuie să prezinte unității medicale publice sau private unde lucrează teste pentru COVID, pe cheltuiala proprie, pentru că statul pune la dispoziție gratuit vaccinul.

Ministrul interimar al Sănătății a declarat că angajații care nu prezintă certificatul digital vor avea contractul de muncă suspendat. „După 30 de zile de la suspendare poate avea loc și încetarea contractului de muncă. Proiectul prevede și sancțiuni pentru conducere dacă nu se respectă prevederile legii”, a anunțat Cseke Attila.

Citește întreg articolul pe G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related