Angajatul care furat o jumătate de milion de lei de la Unicredit a fost lăsat în libertate ca să poată returna banii

Data:

Angajatul UniCredit care şi-a jefuit propria bancă va rămâne liber. Procurorii au contestat sentinţa prin care acesta fusese condamnat cu suspendare, considerând pedeapsa mult prea blândă, mai ales în condiţiile în care tânărul furase peste 100.000 de euro. Curtea de Apel a fost de acord şi a majorat pedeapsa, dar a menţinut suspendarea executării. Dacă hoţul ar fi atacat casieria băncii şi ar fi fugit cu banii, risca 10 ani de închisoare. Acelaşi jaf, comis din spatele ecranului calculatorului, a fost tratat însă cu blândeţe.

Pe parcursul a 9 luni, Ionuţ Boidache a provocat băncii un prejudiciu de 514.000 lei, speculând o caracteristică a sistemului informatic al acesteia. Efectua o tranzacţie pe internet din contul său curent în euro. În acel moment, suma aferentă era blocată automat de sistemul informatic al băncii. Rămânea temporar în cont, dar indisponibilă şi rezervată pentru ulterioara decontare. Intra apoi în aplicaţia informatică internă a băncii, îşi accesa contul şi debloca suma rezervată pentru tranzacţie.

Citește și: Drumul greu al unei victime pentru a obține acte de identitate noi

Banii îi rămâneau în cont, iar comerciantul era plătit din fondurile băncii, întrucât Boidache nu avea fonduri disponibile în lei. Într-un mod similar, Boidache retrăgea şi bani de la bancomat. Efectua o extragere de bani de pe card, iar apoi revenea la serviciu şi proceda la deblocarea sumei retrase care devenea astfel din nou disponibilă.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...