joi, 20 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeAnglia cheamă profesorii pensionari la şcoli. Criză de personal din cauza covid-19

Anglia cheamă profesorii pensionari la şcoli. Criză de personal din cauza covid-19

Copiii s-au întors marţi la şcoală în Anglia, iar autorităţile, care se tem de o creştere a cazurilor de covid-19 şi de o lipsă de profesori, au îndemnat cadre dictatice ieşite la pensie să le vină în ajutor, relatează AFP, citată de News.ro.

”Învăţământul faţă în faţă va continua să fie norma aşteptată”, a subliniat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul Educaţiei Nadhim Zahawi.

Intensificarea cazurilor de covid-19 din cauza variantei omicron, contagioasă, a condus la un absenteism care cauzează disfuncţii în mai multe sectoare.

”Dacă este afectat NHS, dacă este afectat comerţul en detail, dacă întâlnirile sportive sunt afectate, este dificil de văzut de ce şcolile şi colegiile nu s-ar confrunta cu aceleaşi probleme de penurie de personal”, îşi exprimă îngrijorarea secretarul general al Asociaţiei directorilor de şcoli şi colegii, Geoff Barton.

Premierul britanic Boris Johnson avertiza luni că presiunea asupra serviciului public de sănătate şi spitalelor urmează să fie ”considerabilă în următoarele două săptămâni şi poate mai mult timp”. El a exclus însă, pentru moment, noi restricţii, în plus faţă de munca la distanţă şi purtarea măştii de protecţie, deja în vigoare, mizând pe depistare şi o campanie-maraton de vaccinare cu o doză ”booster” anticovid, în care au fost vaccinaţi, afirmă el, 76% dintre adulţi, informează G4 MEDIA.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE