ANI: Primarul din Vânători nu va mai avea voie să candideze trei ani de la încetarea mandatului

Data:

Agenția Națională de Integritate a transmis un punct de vedere după ce, potrivit deciziei de respingere a recursului privind anularea raportului de evaluare ANI (care îl găsise incompatibil), de către Înalta Curte de Casație și Justiție, sentința inițială a rămas definitivă.

Magistrații l-au declarat incompatibil pe primarul comunei Vânători, Ionel Lupu, prin decizie definitivă. Mai întâi, în octombrie 2021, Curtea de Apel Galați a respins contestația primarului Lupu la decizia de incompatibilitate emisă de Agenția Națională de Integritate. Apoi, în decembrie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul primarului, menținând hotărârea CA Galați. 

Citește și: Aktual24: Fiica patronului Realitatea Plus: „Transmit condoleanțe poporului român pentru moartea lui Rudel Obreja. Tot ceea ce am văzut m-a distrus”

Articolul 160 din Codul administrativ prevede că mandatul primarului încetează de drept, printre altele, și în caz de ”constatare și sancționare a unei stări de incompatibilitate”. 

Continuarea, în Vrancea24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto vrancea24.ro)

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...