Anunțul oficial al preşedintelui Finlandei privind solicitarea de aderarea la NATO: „Se deschide o nouă eră – se va crea o Finlanda protejată”

Data:

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunţat duminică, oficial, într-o conferință de presă, că ţara sa va solicita aderarea la NATO.

Se deschide o nouă eră – se va crea o Finlanda protejată ca parte a unei țări nordice stabile, puternice și responsabile”, a spus, duminică, Sauli Niinisto.

De precizat că șeful statului finlandez l-a contactat sâmbătă, telefonic, pe preşedintele rus Vladimir Putin și l-a informat cu privire la intenția Finlandei de a se alătura NATO. Răspunsul liderului rus a fost că o astfel de decizie ar afecta relaţiile ruso-finlandeze.

„Asigurarea securității Finlandei a fost întotdeauna cel mai important obiectiv. Pentru asta au fost necesare mișcări determinate și rapide. (…) Acum este momentul pentru rezoluții. Împreună cu premierul, mi-am spus opinia mai devreme astăzi: Finlanda trebuie mai întâi să solicite aderarea la NATO. Cu aderarea la NATO, Finlanda își maximizează propria securitate. (…) Ca membru al federației, Finlanda își joacă în mod natural rolul în siguranța întregii comunități. (…) Rusia este și va fi mereu vecina de graniță a Finlandei”, spunea anterior, pe 12 mai, Sauli Niinisto .

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
1 COMENTARIU
  1. „Nici nu stie ce il asteapta” ne zicea daunazi presedintele J.R.Biden si iaca cum cel mai negru cosmar, al Rusiei , se adevereste .Suedia si Finlanda intra in NATO.Mii si mii de noi km de granita cu NATO vor trebui aparate .NATO isi pozitioneaza ,rapid, capacitatile militare, de ultima generate si nu ar fi o surpriza , pentru nimeni, daca rachetele balistice nucleare ale Occidentului vor ajunge , curind, la granitele de nord ale Rusiei . O Rusie ,aflata in deringolada economica si militara ,nu are forta si capacitatea de a asigura 1300 de km de granita ca sa nu mai vorbim de noile provocari ce apar o data cu intrarea Suediei in NATO . Zona de nord a Europei devenine,, pe masura ce clima se schimba, extrem de importanta geopolitic si economic .Razboiul din Ucraina devine nesemnificativ si el va inceta o data cu mutarea facuta de Finlanda si Suedia situatie in care Rusia nu va avea de ales si isi va retrage fortele din Ucraina .Razboiul e deja pierdut si indiferent de cita incapatinare pot da dovada comandantii rusi situatia din teren nu le va mai permite sa continue agresiunea .Nici macar amenitarea cu bomba nucleara tactica sau strategica nu mai impresioneza pe nimeni .Pina si nebunia are limitele ei .Momentul in care Suedia si Finlanda depun cererile de aderare face ca razboiul sa intre in anonimat si trupele ruse sa inceapa retragerea definitiva din zona .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Programul „Primul student din familie” lansat de MIPE și Ministerul Educației are un buget de 50 milioane de euro

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management...

Energie electrică din bălegar. Proiectul care va alimenta cu energie 4.500 de apartamente din Paşcani

Energie electrică din bălegar. Fmilia lui Dumitru Pantazi, fostul...

Cipurile pentru computer produse în Rusia sunt defecte din fabricație pe jumătate | Aktual24

Cipurile pentru computer produse în Rusia de cel mai...