Aproape jumătate din tinerii din întreaga lume suferă de anxietate din cauza schimbărilor climatice

Data:

Potrivit HotNews, un studiu realizat la nivel global a descoperit că tinerii din întreaga lume suferă de „disconfort psihologic profund” și anxietate din cauza schimbărilor climatice și a lipsei de acțiuni a guvernelor pentru a combate criza climatică, relatează CNBC.

În jur de 45% din cei 10.000 de tineri intervievați în 10 țări pentru studiul publicat marți au declarat că anxietatea și disconfortul privind criza climatică le afectează viața cotidiană și abilitatea de a funcționa ca adulți normali.

Trei sferturi din respondenții cu vârsta între 16 și 25 de ani au afirmat că simt că „viitorul este înspăimântător” în timp ce 64% din tineri au spus că guvernele nu fac suficiente lucruri pentru a evita o criză climatică.


Aproape două treimi din participanții la studiu au declarat că se simt trădați de guvernul lor și 61% au spus că acestea nu îi protejează pe ei, planeta sau generațiile viitoare.

Studiul, primul de acest fel realizat pe scară largă, a fost condus de cercetători de la Universitatea Bath din Marea Britanie și Centrul Stanford pentru Inovare și Sănătate Globală.

(…)

Citiți în continuare despre cum se simt restul tinerilor, accesând Hotnews.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“