Arafat, după decizia CCR privind masca de protecție: Suntem pe trend de scădere. Să nu stricăm momentul acesta

Data:

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a comentat marţi seară, la Antena 3, decizia Curţii Constituţionale care a respins obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiul public.

„Decizia priveşte procedura prin care s-a adoptat Ordonanţa de Urgenţă din care lipseşte, înţeleg, avizul Consiliului Legislativ, care este aviz consultativ, dar obligatoriu. Este clar că este o problemă procedurală. Până se publică măsurile rămân valabile. După ce se publică există 45 de zile de corectare, timp în care legea se suspendă după care se anulează din corpul ordonanţei.

Măsurile se vor aplica dacă este nevoie, dar în spaţiul închis ele rămân valabile. Dacă dorim în faza asta şi în spaţiul închis să nu se poarte să ne trezim acasă cu toţii izolaţi…

Suntem pe trend de scădere şi trebuie să fim atenţi să nu stricăm momentul acesta şi începem din nou să creştem. Mai avem puţin timp şi vom trece la măsurile de relaxare aplicate şi în alte ţări”, a declarat Raed Arafat.

Curtea Constituțional a României (CCR) a stabilit, marți, că obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public este neconstituțională.

„În ședința din data de 15 februarie 2022, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Ordonanță de urgență a Guvernului (…) privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă”, a anunțat CCR.

Citește și: Obligativitatea măștii de protecție în aer liber este neconstituțională

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...