sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeInternaționalArheologii au descoperit singura dovadă fizică a unei crucificări în nordul Europei...

Arheologii au descoperit singura dovadă fizică a unei crucificări în nordul Europei și a doua din lume

Arheologii de la Albion Arheology au descoperit prima dovadă a unei crucificări romane pe teritoriul actual al Marii Britanii, relatează The Guardian și BBC.

De asemenea, este a doua din lume în care s-a păstrat cuiul care a străpuns osul celui crucificat, iar scheletul data de aproximativ 1.900 de ani.

Experții au găsit rămășițele pentru prima oară în 2017, într-un sat din regiunea Cambridgeshire, Fenstanton. Săpăturile pentru construirea unor imobile au dus la descoperirea unor morminte din perioada romană și a unor urme de formă de viață.

Arheologilor le-a atras atenția în mod special un schelet care avea un cui bătut în osul călcâiului, considerat de experți drept cea mai bună dovadă fizică a unei crucificări din perioada romană.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și

Noi descoperiri arheologice importante în Bihor. Între acestea, bijuterii din argint vechi de 2.000 de ani!

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE