Arhitectul-șef anchetat, dar „greu de demis”. Și-a mai luat o casă de 130.000 de euro, a patra

Data:

De numele lui Alexandru Mustiață, arhitectul-șef al Iașului, se leagă autorizarea mai multor proiecte imobiliare cel puțin controversate. În plus, acesta s-a aflat într-o situație la limită: a vândut cu 100.000 de euro un teren către familia Adumitroae, care construise trei blocuri fără autorizație.

Mustiață are calitatea de inculpat în dosarul „Sărărie 202”, el fiind chiar reținut de procurorii DIICOT, pentru o noapte, în primăvara anului trecut. O eventuală trimitere în judecată echivalează cu pierderea statutului de arhitect-șef.

Potrivit ReporterIS, Alexandru Mustiață a mai cumpărat 2.400 mp de teren în Galata. Pe proprietate sunt anexe și o casă la care arhitectul-șef a modificat fațada, punând termosistem, fără autorizație.

Mustiață are funcție publică, tatăl său a fost tot bugetar, dar are o avere uriașă: trei case și un apartament plus alte terenuri și conturi în bancă.

Tânărul a picat de două ori concursul de arhitect-șef, dar a fost mereu promovat de Mihai Chirica, fiind feblețea unui anumit grup de dezvoltatori imobiliari.

Mustiață a fost reținut 24 de ore de DIICOT, anul trecut, și își așteaptă rechizitoriul.

Continuarea, în ReporterIS! Foto: ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related