Armata Română oferă un miliard de euro pe arme și echipament militar

Data:

Ministerul Apărării încearcă să doteze militarii cu sisteme de comunicații alternative pentru cazul în care instalațiile tradiționale sunt atacate. În plus, infanteriștii vor fi dotați cu lansatoare de rachete care să oprească avansarea unor blindate sau tancuri.

Din data în care Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei până acum, Ministerul român al Apărării a scos la licitație și a încheiat contracte de peste un miliard de euro. Miza este posibilitatea respingerii unui atac asemănător cu cel al Rusiei din Ucraina, consideră specialiștii.

Citește și: Ministerul Justiției se interesează, discret, de situația juridică a fugarului Dragos Săvulescu

Numai în luna august, Armata Română a scos la licitații patru contracte care au o valoare cumulată de peste 5,1 miliarde de lei, aproape 1,02 miliarde de euro.

Licitațiile sunt organizate de Romtehnica, compania aflată în subordinea Ministerul Apărării Naționale (MApN) care are ca singură activitate înzestrarea armatei.

Pentru toate aceste licitații termenul de depunere a ofertelor este chiar luna septembrie.

Continuarea, în Europa Liberă!

Foto Andreea Tănase RFE/RL

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
1 COMENTARIU
  1. Nimic nou sub soare . Pe linga efectele ce tin de decuplarea totala de Rusia , acum punindu-se in discutie si stoparea intrarii in UE a cetatenilor rusi , totul ca parte a noii ordini mondiale ,ce separa democratiile lumii de restul tarilor pornite pe drumul iliberalismului dictatorial ,apare si nevoia de inarmare a natiunilor ce au devenit fara de voie Cetati la granita de est a Europei . Intreg flancul de EST , pe directia nord sud, se va inarma .Marea inarmare are deja la dispozitie expertiza, ce tine de eficienta echipamentelor militare ce ne este aratata ca si performanta in razboiul ruso – ucrainean .Marile puteri Europene vor fi astfel nevoite sa trimita capacitati militare si tehnologie la virf in Ucraina , de felul celei oferite de SUA . Europa nu poate ramane in urma pe acest subiect . Romania a indentificat exact necesitatile ce apar in cazul unei presupuse invazii si procedeaza , pe cale de consecinta , cumparind tehnologia ce s-a dovedit extrem de folositoare in razboiul ruso – ucrainean . In paralel , alte natiuni se inarmeza si ele cu astfel de capacitati tehnologice si incearca sa formeze blocuri militare de forma NATO avind la baza expertiza SUA .Tehnologia militara ruseasca si contractele de achizitie a unor astfel de capacitati militare vor fi „ denuntate” de multe dintre tarile ce au crezut in exceptionalismul tehnologiei Rusiei . Acum natiunile lumii, altele decit cele ce apartin democratiilor consolidate , au de ales dar ele nu pot alege decit umbrela Occidentala .Nu uitati Germania si Japonia se poate acum inarma fara grija . Surprizele se vor tine lant . India partial si Turcia ba chiar si China au stopat deja (partial ) achizitia de tehnologie ruseasca . Fara componentele germane ce sustineau in viata capacitatile tehnologice ale Rusiei este greu refaci stocurile de armament distruse in razboi .Tot ceea ce vedeti ca se intimpla este parte a deciziei SUA acolo unde J.R.Biden a fost masiv sprijinit de UE spre a cistiga alegerile trecute .Acum o noua formula de sprijin va fi oferita Democratilor americani spre a cistiga alegerile din luna Noiembrie a.c. din SUA .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...