Armata rusă a irosit rachete Kalibr de milioane de dolari împotriva unor HIMARS-uri de lemn, folosite de ucraineni ca momeli

Data:

Forțele armate ruse au folosit rachete Kalibr în valoare de milioane de dolari să tragă asupra unor momeli din lemn construite de ucraineni pentru a semăna cu sistemele HIMARS primite din partea Statelor Unite, relatează The Washington Post, potrivit HotNews.ro.

Jurnaliștii de la The Post citează un oficial ucrainean și un diplomat american care au relatat că apărătorii ucraineni au realizat momeli din lemn care, filmate de dronele rusești, semăna cu lansatoarele multiple de rachete americane.

Dronele rusești au transmis date despre locurile în care se află „sistemele” către Flota Mării Negre care a atacat machetele, confundându-le cu ținte reale.

„După câteva săptămâni pe teren, cel puțin 10 rachete de croazieră Kalibr au fost trase asupra momelilor – un succes inițial care a permis Ucrainei să extindă producția de copii pentru o utilizare mai largă”, afirmă unul dintre oficialii citați de jurnaliștii americani.

„Când dronele văd aceste baterii [de rachete], este ca și cum ar vedea o țintă VIP”, a precizat celălalt.

Citește și: O femeie ofițer din penitenciarul Mărgineni și-a dat demisia după ce s-a îndrăgostit de un deținut, cel mai periculos traficant de droguri din București

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: militaryleak.com)

spot_imgspot_img
3 COMENTARII
  1. „Care bucurie si la noi sa fie de la tinerete pina l-a batrinete ”sau cum sa tragi cu pusca in ciorile din lemn ce atirnau pe gardul vecinului .Trucul este de cind lumea si pamintul .Dronele rusesti si cele iraniene nu pot face diferenta . Pusca tot ce li se pare a fi de puscat ca doara nu le pasa soldatilor rusi de cit costa vreo racheta .Decit sa moara capra mea ma bine sa moara macheta vecinului ca doara noi o sa zicem ca era vie si mergea pe patru roti . Asta e nimica toata . Sa fi vazut voi cite pierderi avea reteaua de gaze via Ucraina ce ajungea din Rusia pina hat departe in Europa . Acolo sa fi vazut machete peste machete si gazul curgind riuri, riuri, doar pe hirtie .De ceva vreme gazul face si el ce stie mai bine si arde de dimineata pina decuseara de mai mare dragul .Fara teghnologia nemteasca nici vorba sa inchizi vreun zacamint ca te costa mai mare daraua decit ocaua . Intre timp cofrajele de oua sunt la mare cautare ca si de paiele de fin ce captusesc castile bietilor soldati rusi . Vine iarna si cum pingele nu mai au la cizmoance o sa le inghete deștul cel mare cit ai zice peste .Intre timp , Zelenski le tot da cu flit si ii invita la plimbare pe cei care inca se mai incapatineaza sa isi dea obstesul sfirsit prin preriile Ucrainei .O boare nucleara venita „pe aripile vintului,” tocmai de la Zaporojie, ii va alunga pe toti .Cum necum , rusii fug si din Crimeea de parca ar veni sfirsitul pamintului .Zeleski face si desface totul si cum deschide gura cum Occidentul se repede ai dona armamentul necesar . Micutul print „de carton” din filmele de comedie se dovedeste urmasul lui Heracles cel din nemuritoarele legende ale Olimpului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...