Armata rusă și-a intensificat atacurile, azi noapte, asupra orașelor ucrainene

Data:

A trecut o nouă noapte de atacuri din partea armatei rusești în Ucraina. Atacurile au vizat tot marile orașe: Kiev, Harkov, Herson, Mariupol etc.

Asalturile rușilor s-au intensificat la Herson și Harkov, două orașe care par că rezistă tot mai greu în fața armatei de la Kremlin. Pe lângă bombardamentele neîntrerupte, orașele au fost atacate și de parașutiști ruși. Tot mai multe obiective civile sunt luate la țintă de bombele armatei ruse.

Pe de altă parte, coloanele de tancuri și vehicule de luptă nu au ajuns, încă, în preajma capitalei Ucrainei. Înaintarea acestora este greoaie și din motive tehnice. Spre Kiev se îndreaptă, însă, și trupele cecene, chemate de Vladimir Putin.

Spre dimineață, trupele rusești au ocupat portul fluvial și gara din Herson, conform declarației primarul orașului. Potrivit CNN, vehiculele militare rusești au intrat în Herson după bombardamentele puternice și par să fi cucerit orașul din sud.

Azi noapte s-au înregistrat noi pierderi de vieți omenești, atât în rândul civililor ucraineni cât și în rândul militarilor ruși. Deocamdată, trupurile miilor de soldaţi ruşi care au şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina nu vor fi repatriate.

Anunţul a fost făcut de senatorul rus Lyudmila Narusova, care a citat surse din cadrul Forţelor Armate Ruse.

„Centrul de comandă al Districtului MIlitar de Vest a anunţat că nici nu se pune problema recuperării şi repatrierii trupurilor soldaţilor morţi în Ucraina”, a declarat Lyudmila Narusova, potrivit NEXTA. Șansele de armistițiu par foarte mici, deși astăzi este anunțată a doua rundă de negocieri între delegațiile Rusiei și Ucrainei, titrează Vrancea24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cinci companii de pariuri și țigări electronice au dominat piața publicității din online în 2023

Cinci companii de pariuri și țigări electronice au dominat...

Angajări blocate de frica DNA, la cel mai mare spital din Moldova

Angajări blocate de frica DNA, la cel mai mare...

“Doamna Trandafir” de la Iaşi: învăţătoare model, de 35 de ani în satul natal

“Doamna Trandafir” de la Iaşi: învăţătoare model, de 35...

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...