Așa-i la noi! Liberalii au ocupat 80% din noile Consilii de Administraţie ale societăţilor Primăriei Oradea

Data:

Ordonanţa 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice a fost menită să introducă managementul privat, centrat pe competenţă, în societăţile publice dominate de nepotism. Aparent, politicienii s-au adaptat noilor rigori. „Încerc să aduc în societăţile Primăriei oameni cât mai competenţi. Nu e un impediment că nu eşti membru PNL, dacă eşti bun şi îţi faci treaba, este perfect!”, spunea încurajator primarul Florin Birta.

Asta până când BIHOREANUL a descoperit că 80% dintre membrii noilor Consilii de Administraţie ale societăţilor municipalităţii sunt, de fapt, membri PNL! De parcă acest partid ar deţine monopolul competenţei..

Un management privat…

Criza economică din 2008 a fost un duş rece. Confruntată cu falimentul întreprinderilor de stat, şubrezite de incompetenţă şi nepotism, clasa politică a realizat într-un târziu că sectorul public are nevoie de un management de tip privat. Adoptată cu scopul de a întoarce societăţile de stat de la marginea prăpastiei, OUG 109/2011 a introdus în premieră criterii precum competenţa, performanţa şi obiectivele măsurabile.

Citește articolul complet în Bihoreanul

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Subiectele de la simularea la Evaluarea Națională 2023

Luni a avut loc prima probă din cadrul simulării...