BRD Pensii Private – ASF a sesizat Parchetul și ANAF pentru neregulile descoperite

Data:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aplicat sancțiuni fără precedent pentru BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, o societate care administrează fondul de pensii private obligatorii BRD Pensii Private, cu peste jumătate de milion de cotizanți.

În urma unui control derulat la societate, ASF a descoperit că directorul general înregistra în contabilitate tranzacții care nu aveau la bază documente justificative, iar consiliul de administrație nu a asigurat management prudent. Instituția a retras așadar autorizarea pentru directorul general și doi membri ai consiliului de administrație. În plus, ASF a sesizat și Parchetul și ANAF, a transmis instituția la solicitarea Economedia.

Consiliul ASF a sesizat organele competete cu privire la indiciile legate de fapte de folosire cu rea credință a activelor societății împotriva intereselor societății, a declarat pentru Economedia Daniel Apostol, purtător de cuvânt al instituției. „Consiliul ASF a dat sancțiuni în linia de competență a ASF. În plus, Consiliul ASF a sesizat Parchetul și ANAF”, a declarat Apostol.

Potrivit unui comunicat al ASF, în sarcina directorului general s-au reținut fapte contravenționale privind efectuarea unor înregistrări în contabilitate, care nu au avut la bază documente justificative, nu au raționament economic, contravin funcționalității conturilor și care nu reflectă situația reală a patrimoniului administratorului BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

Continuarea în Economedia.

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Grădina Zoologică din Sibiu îi așteaptă pe vizitatori cu o surpriză- animale noi

Sute de sibieni, dar şi turişti au vizitat, luni,...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...