vineri, 20 mai 2022
AcasăLa ziEconomieBRD Pensii Private - ASF a sesizat Parchetul și ANAF pentru neregulile...

BRD Pensii Private – ASF a sesizat Parchetul și ANAF pentru neregulile descoperite

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aplicat sancțiuni fără precedent pentru BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, o societate care administrează fondul de pensii private obligatorii BRD Pensii Private, cu peste jumătate de milion de cotizanți.

În urma unui control derulat la societate, ASF a descoperit că directorul general înregistra în contabilitate tranzacții care nu aveau la bază documente justificative, iar consiliul de administrație nu a asigurat management prudent. Instituția a retras așadar autorizarea pentru directorul general și doi membri ai consiliului de administrație. În plus, ASF a sesizat și Parchetul și ANAF, a transmis instituția la solicitarea Economedia.

Consiliul ASF a sesizat organele competete cu privire la indiciile legate de fapte de folosire cu rea credință a activelor societății împotriva intereselor societății, a declarat pentru Economedia Daniel Apostol, purtător de cuvânt al instituției. „Consiliul ASF a dat sancțiuni în linia de competență a ASF. În plus, Consiliul ASF a sesizat Parchetul și ANAF”, a declarat Apostol.

Potrivit unui comunicat al ASF, în sarcina directorului general s-au reținut fapte contravenționale privind efectuarea unor înregistrări în contabilitate, care nu au avut la bază documente justificative, nu au raționament economic, contravin funcționalității conturilor și care nu reflectă situația reală a patrimoniului administratorului BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

Continuarea în Economedia.

Economedia.ro
site de știri și analize economice
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE