duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateAshraf Ghani nu se află în Tadjikistan

Ashraf Ghani nu se află în Tadjikistan

Ministerul Afacerilor Externe din Tadjikistan a anunţat luni că fostul preşedinte al Afganistanului, Ashraf Ghani, nu se află pe teritoriul tadjik, după ce a părăsit duminică seara Kabulul.

”Avionul domnului Ashraf Ghani nu a intrat în spaţiul aerian al Tadjikistanului şi nici nu a aterizat pe teritoriul ţării”, a transmis diplomaţia tadjikă într-un comunicat în care mai menţionează că Tadjikistanul, ţară care are graniţă comună cu Afganistanul, nu a primit din partea afgană nicio solicitare în acest sens, potrivit Agerpres.

Ghani a părăsit capitala afgană duminică seara într-o direcţie necunoscută, după ce forţele talibanilor au încercuit oraşul și au ocupat zone strategice de la periferie. La rândul său, purtătorul de cuvânt al biroului politic al talibanilor, Mohammad Naeem, a declarat duminică, pentru postul de televiziune Al-Jazeera, că războiul s-a încheiat în Afganistan, iar tipul de guvernare şi forma regimului vor fi clare în curând, potrivit Agerpres.

„Asigurăm pe toată lumea că vom oferi siguranţă cetăţenilor şi misiunilor diplomatice. Suntem gata să purtăm un dialog cu toate personalităţile afgane şi le vom garanta protecţia necesară”, a declarat Mohammad Naeem.

Potrivit acestuia, talibanii au mai multe canale de comunicare cu ţările străine şi intenţionează să dezvolte aceste canale.

Naeem a mai spus că fuga preşedintelui Ghani din ţară nu a fost luată în calcul şi că „nici cei apropiaţi de el nu s-au aşteptat” la asta.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE