Asociația Colectiv: Domnul ministru Predoiu știe deja rezultatele anchetei care urmează la Crevedia

Data:

Asociația Colectiv: Domnul ministru Predoiu știe deja rezultatele anchetei care urmează la Crevedia. Asociația Colectiv critică modul în care demnitarii români au lăudat intervenția de la exploziile din Crevedia, de azi noapte.

„Domnul Ministru de interne, Cătălin Predoiu declară că exploziile de la Crevedia au fost gestionate corect și profesionist de catre Raed Arafat. Deși nici focul nu s-a stins bine, întelegem de la domnul ministru că se știu deja rezultatele anchetei ce urmează a începe.

Și ne mai anunță domnul Predoiu că Arafat are toată susținerea politică pentru a rămâne in funcție.

Citește și BOTOȘANI Dezinsecția din pandemie, anchetată de DNA – primarul e în vacanță în Franța

Pentru domnul Predoiu nu contează faptul că o intervenție care ar fi trebuit sa fie banală a dus la rănirea a 58 de oameni majoritatea pompieri. De fapt pentru domnul Predoiu ca și pentru domnul Arafat 58 este un număr, atât. Și 100 tot un număr ar fi fost. L

a Colectiv au fost 180 iar răspunsul domnului Arafat a fost sec „s-a gresit care-i problema?” Domnule ministru Cătălin Predoiu v-ați pronunțat înainte de a avea rezultatul unei anchete.

Cu alte cuvinte, în calitate de ministru de interne și de fost ministru la justitie (scriu cu litere mici, atât merită cele două ministere) a-ți transmis anchetatorilor și procurorilor ce au de făcut?”, au scris cei de la Asociația Colectiv.

58 de victime ale exploziei de la Crevedia

Numărul total al victimelor din exploziile de la depozitul GPL de la Crevedia a crescut abia după intervenția echipelor Ministerului de Interne. După prima explozie, un om a murit (de infarct, pentru că s-a speriat) și 7 au fost rănite.

Cea de a doua intervenție i-a afectat mai ales pe pompierii care au intervenit la stingerea incendiului. Cel mai grav (cu arsuri pe 95% din suprafața corpului) este pompierul care opera un robot special care ar fi trebuit tocmai să-i protejeze pe salvatori când intervin într-un focar complicat cum era cel cu 6 cistenterne cu gaz petrolier lichefiat.

Citește și: LIVE 2 explozii la un depozit GPL din Crevedia: un mort și 46 de răniți. Printre ei, 26 de pompieri

Bilanțul victimelor din exploziile de la depozitul GPL din Crevedia a crescut la 58 de victime

Numărul celor răniți în incendiul declanșat la depozitul GPL care funcționa ilegal în comuna de lângă București a ajuns la 58, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„La data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, eveniment soldat cu 58 de victime, după cum urmează:

  • 8 victime după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);
  • 50 de victime, după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proteste pentru Cultură de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinațarea | Crișana

Proteste pentru Cultură de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinațarea...

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași: Depoul Dacia și molozul lăsat în urmă | Reporter de Iași

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași: Depoul Dacia și...

Droguri vândute de la geamul bucătăriei unui apartament din Brăila | De Brăila

Droguri vândute de la geamul bucătăriei unui apartament din...

Romanian Creative Week Iași: „ia, pașaportul cultural românesc” | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași: „ia, pașaportul cultural românesc”. Miercuri,...