Atac al rușilor la Odesa, la o zi după acordul privind cerealele, girat de ONU

Data:

La o zi după semnarea, la Istanbul, a unui acord privind reluarea exporturilor de cereale la Marea Neagră, acord semnat din partea Rusiei chiar de ministrul apărării Serghei Șoigu, Rusia a atacat portul Odesa.

Războiul din Ucraina s-ar putea îndrepta către cea mai sângeroasă fază de până acum, potrivit unor înalți oficiali ucraineni și analiști occidentali care spun că o contraofensivă a forțelor de la Kiev va avea ca rezultat o „bătălie uriașă”, în timp ce rușii și-au construit fortărețe pentru a-și apăra pozițiile, potrivit Hotnews.ro.

SUA au aprobat un ajutor militar suplimentar de 270 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv patru noi sisteme de rachete HIMARS.

Ucraina îl acuză pe Putin că „a scuipat în faţă” ONU şi Turcia prin bombardarea portului Odesa.

„A fost nevoie de mai puţin de 24 de ore pentru ca Federaţia Rusă să lanseze un atac cu rachete asupra portului Odesa pentru a pune sub semnul întrebării acordurile şi promisiunile făcute ONU şi Turcia în documentul semnat ieri la Istanbul”, se arată într-un comunicat al ambasadei ucrainene la Ankara.

Războiul din Ucraina și cereale. Ce efecte va avea acordul încheiat cu Rusia

Ucraina este unul dintre cei mai importanți producători de cereale din lume, cultivând și exportând în principal grâu, porumb și orz. Potrivit Comisiei Europene, Ucraina reprezintă zece la sută din piața mondială a grâului, 15 la sută din piața porumbului și 13 la sută din piața orzului. Țara este totodată cel mai important jucător de pe piața uleiului de floarea-soarelui (peste 50 % din comerțul mondial).

Citește și: Ce rol joacă Ucraina în securitatea alimentară globală?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Este fara indoiala o noua provocare la adresa SUA . Sa nu uitam Ucraina si Rep.Moldova ca si alte state riverane Rusiei au facut parte din URSS.Putin doreste sa opresca extinderea NATO si SUA in partea lor de lume .Sub nici o forma Rusia nu accepta ca Ucraina sa fie membra a UE si a NATO.Acesta provocare ce apare la 24 de ore de la intilnirea de la Istambul are nevoie de un raspuns urgent din partea SUA.Fie Zelenski declanseaza contratacul daca are , asa cum zice , o armata de 700 de mii de militari si tehnologie occidentala aferenta , fie SUA aduce in razboi propriile avioane moderne si sistemele balistice de aparare .Ne lamurim curind in ce directie se indreapta totul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari tras de...

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...