Atacatorul din Grădina Botanică din Craiova, elev la Colegiul Militar, a fost declarat apt la testările psihologice

Data:

Tânărul de 17 ani, care a înjunghiat marţi două persoane în Grădina Botanică din Craiova, una dintre ele decedând, este elev la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, a fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, iar pe parcursul şcolarizării nu a înregistrat abateri disciplinare grave, a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ, Ioana Lădaru.

„Elevul în vârstă de 17 ani a fost declarat admis în Colegiul Naţional Militar ‘Tudor Vladimirescu’ în anul 2020, el a încheiat ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a cu media 7,67. Nu a avut sancţiuni pentru abateri grave”, a precizat aceasta, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentantei liceului, elevul a fost declarat apt la admitere, în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie conform baremelor în vigoare.

„Pe parcursul şcolarizării într-un colegiu militar, beneficiază de consiliere psihologică din partea psihologului şcolii şi de consiliere şi orientare profesională. Se aplică teste şi nu s-a demonstrat nimic până la acest moment. Copilul nu a avut abateri grave până la finalizarea clasei a XI-a. Nu putem spune că nu a avut sancţiuni, dar nu pentru abateri grave. Sancţiune pentru un colegiu militar înseamnă şi întârziere la raportul de dimineaţă şi la studiu, aici a fost la un moment dat încadrat, dar nu pentru abateri grave. Nu a avut altercaţii, nu au fost sancţiuni aplicate pentru asta”, a explicat sursa citată.

Conform acesteia, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” a declanşat o anchetă internă în urma evenimentului din Grădina Botanică.

De asemenea, Ioana Lădaru a explicat ce se va întâmpla cu parcursul elevului în cadrul Colegiului militar.

„Dacă organele abilitate vor declara şi fapta săvârşită este reală de către elev, automat, conform legislaţiei Ministerului Apărării Naţionale, este declarat incompatibil cu sistemul militar. Această incompatibilitate cu sistemul militar duce la exmatriculare”, a spus purtătorul de cuvânt al Colegiului.

Reprezentanţii instituţiei au încercat să ia legătura cu membrii familiei elevului, după incident, însă aceştia nu au răspuns la telefon, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi întreaga compasiune familiei îndoliate.

Citește și: EXCLUSIV | Reinvestirea cu „cântec” a primarului Piedone de către o fostă angajată a acestuia

Tânărul de 17 ani, care a înjunghiat marţi două persoane în Grădina Botanică din Craiova, una dintre ele decedând, a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi de tentativă de omor.

Potrivit IPJ Dolj, din cercetările efectuate s-a stabilit că, în după-amiaza zilei de 27 iunie, un tânăr de 17 ani s-a întâlnit cu cele două victime, o minoră de 14 ani şi un tânăr de 20 de ani, între aceştia izbucnind un conflict în urma căruia tânărul de 17 ani ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit celor două victime.

În urma agresiunii, minora a decedat, tânărul fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Dosarul cauzei a fost preluat în anchetă proprie de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Secţiei 1 Poliţie Craiova şi Serviciului Criminalistic desfăşurând cercetări sub directa coordonare a procurorului de caz.

În baza probatoriului administrat, la data de 28 iunie, tânărul de 17 ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi de tentativă la omor, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

În cursul acestei zile urmează să fie propusă arestarea preventivă a acestuia.

Cea de-a doua persoană înjunghiată – tânărul de 20 de ani – este în continuare internată în clinica ATI, în stare extrem de gravă. Este instabil, primeşte tratament de terapie intensivă complex şi susţinut, este în permanenţă monitorizat, supravegheat şi îngrijit de o echipă multidisciplinară de specialişti.

Prognosticul este unul rezervat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

Citește și: DATE | Câți bani a cheltuit România cu sănătatea refugiaților ucraineni. Reacțiile românilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de 300.000 de persoane

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...