Primul român care a ajuns cu un Duster la polul frigului din Siberia pregătește o nouă expediţie: Satu-Mare-Dakar

Data:

Attila Bertici, un român de naţionalitate maghiară din Satu-Mare, care a ajuns, în ianuarie 2020, în premieră, însoţit doar de soţia sa, Kinga, la polul planetar al frigului, localitatea Oymyakon (Oimiakon) din Siberia, e în plină perioadă de pregătire pentru o nouă expediţie temerară: o călătorie de la Satu-Mare la Dakar, capitala Senegalului.

Dacă precedenta expediţie, cea de acum doi ani, din Siberia, a fost făcută la bordul unei Dacia Duster de serie, cu motorizare 1,5 dCI, de data aceasta Attila Bertici a ales un alt model de Dacia, un Dokker Stepway, cu aceeaşi motorizare diesel, fabricat în 2015.

Citește și: INTERVIU | Și dacă NATO s-ar implica direct în Ucraina, nici atunci nu e sigur că un război nuclear ar izbucni

Deocamdată, Attila Bertici, care va pleca în expediţia africană însoţit de fratele său, Nicu, se pregăteşte pentru călătorie: montează fel de fel de accesorii utile pe maşină (GPS performant, geamuri fumurii, scuturi zdravene pentru protecţia motorului şi a cutiei de viteze, pneuri care să facă faţă temperaturilor din deşertul Sahara etc).

Continuarea, în Argeșul Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...