Augustin Lazăr: Procedura disciplinară împotriva judecătorului Cristi Danileț va rămâne un moment jenant în istoria CSM

Data:

Augustin Lazăr, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, explică, într-un articol G4media, că decizia Secţiei pentru judecători a CSM de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț nu pare inspirată de modul de gândire al judecătorilor, ci din exterior, mai degrabă ca răzbunare decât ca sancțiune de îndreptare.

Potrivit fostului procuror general, scopul vizat prin sancționarea unui lider al magistraților – deja pedepsit pentru delict de opinie -, este în mod evident de a fi ținut ocupat în proceduri disciplinare, neimplicat în problemele Justiției. Apoi, inhibarea conduitei judecătorilor care împărtășesc ideile independenței magistraturii. Aceasta în contextul pregătirii alegerilor pentru mandatul viitorului CSM.

„Decizia nedefinitivă, vădit ilegală, de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, nu ar trebui să reziste controlului de legalitate al ÎCCJ.

Procedura disciplinară împotriva judecătorului Cristi Danileț va rămâne un moment jenant în istoria CSM”, spune Augustin Lazăr.

Articolul integral, pe G4media.ro!

Citește și: Curtea Constituțională analizează joi revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...