AUR: după linșajul pe internet urmează ieșirea din virtual?

Data:

spot_img

Lista neagră împotriva presei care incomodează AUR se rostogoleşte în mediul virtual, încurajând linșajul verbal împotriva liderilor de opinie care arată panta periculoasă pe care urcă extremismul acestui partid.

Alianța pentru Unirea Românilor face pași mici, într-o strategie bine dozată de învrăjbire și stigmatizare a celor atașați prea mult de valorile euro-atlantice, într-o încercare de mobilizare a unei părți a societății spre destabilizare, începând cu marginile cele mai fragile ale acesteia.

AUR se bazează pe publicul prea puțin alfabetizat, consumator pasiv de informații, căruia îi place să participe la spectacol, fiindcă are senzația că primește un rol esențial în împărțirea dreptății. Oamenii primesc astfel puterea de a decide cine este bun și cine este rău într-un fals plebiscit lansat pe rețelele sociale, în care li se induce un clasament, pe care ei urmează să-l valideze, fără să aibă la îndemână toate informațiile necesare.

Citește și: De ce s-au românizat italienii din România

Într-o țară în care listele negre au fost folosite în ultimii 100 de ani pentru a-i da la o parte pe cei incomozi, AUR revine la această practică, bazându-se pe amnezia colectivă și pe apatia celor care nu vor să cunoască trecutul. În România oamenii au fost învățați să uite perioadele obscure, la școală se trece în viteză peste lecțiile care pun într-o lumină nefastă țara și această orbire intenționată îi va ajuta mereu pe naționaliști și extremiști să revină în prim plan.

AUR se întoarce la instrumentele rudimentare folosite de legionari în prima jumătate a secolului trecut, oferindu-le adepților săi vetusta religie politică născută și alimentată din deziluziile și disperarea românilor, care să le dea energia și speranța într-un viitor mai bun, pe care doar ei l-ar putea construi. AUR mizează pe o justiție socială împărțită de data aceasta prin intermediul rețelelor sociale, exploatând filoanele antiliberalismului structural și structurat existent deja în societate.

Comentariul integral în Deutsche Welle.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Articolul precedent
Articolul următor
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...

Va trece si asta!

Filosoful britanic Tim Crane ironizează în cartea „The Mechanical...

Ciolacu, „premierul Nordis” – singur şi temător?

Premierul Marcel Ciolacu, 56 de ani, a consumat multă...

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși | Puterea a Cincea

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși. Calitatea...