Aplicația AUR dezvăluie datele personale ale tuturor participanților. Cine este „căpitan” și cine este „simpatizant”

Data:

Aplicația AUR dezvăluie datele personale ale tuturor participanților. Conducerea partidului a decis să suspunde aplicația online prin care a strâns până în prezent câteva milioane de euro din pachetele pe care le vinde simpatizanților.

AUR a anunțat că decis să suspende momentan funcționarea aplicației online, din cauza unei breșe de securitate cu care platforma s-a confruntat.

„Compania care a realizat platforma a confirmat existența unei breșe de securitate apărute în urma unei actualizări de software. Pentru a elimina rapid o imperfecțiune a aplicației noastre și pentru a oferi utilizatorilor noștri o soluție mai bine securizată, timp de 24 de ore vom suspenda funcționarea aplicației pentru utilizatori pentru face toate testele de securitate și a fi siguri că nu mai există breșe similare”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.

Aplicația AUR dezvăluie datele personale ale tuturor participanților

Libertatea a aflat duminică despre existența breșei de securitate și a verificat problema cu mai mulți experți. Publicația a menționat că a ales să publice nu înainte, ci după remedierea breșei, ca să nu expună datele a mii de oameni.

Diferite persoane au putut accesa datele personale pentru mai bine de 17.000 de români care și-au dat informații private în aplicația AUR, conform informațiilor primite de Libertatea de la un expert IT și confirmate cu mai mulți specialiști.

„Există o scurgere masivă de date personale în aplicația AUR. Se pot vedea CNP-urile, contul de utilizator, parola, adresa. Inclusiv Simion are asta.

Toți cei care au aplicația și au dat date personale, toate sunt vizibile. Basically, nu au criptat datele. Ele nu ar trebui să fie vizibile”, a declarat, Richard Toth, un programator care a descoperit scurgerea de date și a semnalat-o către redacție.

Aplicația AUR dezvăluie datele personale ale tuturor participanților
Aplicația AUR dezvăluie datele personale ale tuturor participanților. Sursa: Richard Toth

Și datele lui George Simion au fost expuse

Breșa de securitate arată că aplicația îi imparte pe cei care au plătit pentru AUR în mai multe categorii: „căpitan”, pentru cei mai activi, „simpatizant” pentru cei mai puțin prezenți.

Dezvăluirea datelor a avut loc fără ca utilizatorul să facă vreo acțiune în plus: dacă te conectai la aplicație – îți trimitea automat toate datele personale ale membrilor și simpatizanților AUR: CNP, seria și numărul de buletin, telefonul, adresa completa, adresa de email, cotizațiile plătite către AUR și multe altele.

Au fost expuse și datele personale ale liderului AUR George Simion, care este „user number one”, cu titlul de „căpitan”.

Citește și: Nou termen pentru repornirea apei calde în București

8 milioane de euro în conturile AUR

Liderul AUR, George Simion (foto), a declarat săptămâna trecută că partidul are în conturi în jur de 8 milioane de euro, iar banii sunt strânși de la membri și simpatizanți exclusiv digitalizat, prin achiziționarea de „carduri AUR” – Standard, de Argint şi Gold, potrivit News.ro.

Cele trei pachete de cotizație se regăsesc în aplicația online lansată de AUR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

De ce se face cerul roșu noaptea în România și ce efecte sunt

De ce se face cerul roșu noaptea în România,...