AUR Vrancea a pierdut singurul primar din județ

Data:

Singurul primar al AUR Vrancea, edilul comunei Pufești, e acuzat că are colaborare cu PNL Vrancea. Pe pagina de Facebook a organizației județene, Alianța pentru Unirea Românilor Vrancea a anunțat că primarul comunei Pufești, Nicolae Damian, a trecut în barca PNL. Nicolae Damian este singurul primar AUR ales în județul Vrancea la scrutinul local din septembrie 2020.

”Bănuim că această mișcare are legătură cu postul de director de școală, post în care a fost numită prietena sa, dar și cu promisiunile de alte avantaje financiare, promisiuni făcute de PNL Vrancea. Cetățenii comunei Pufești sunt îndreptățiți să știe care sunt dedesubturile acestei mutări a primarului la alt partid, un partid numit liberal, specializat în trafic de influență și alte infracțiuni de corupție. Pe de altă parte, sondajul de opinie făcut recent în comună arată o prăbușire a încrederii cetățenilor în primarul Damian, datorită aroganței sale și lipsei de transparență decizională. Vă promitem că în 2024 vom avea un candidat mai serios la Pufești.”, se menționează în comunicatul postat de AUR Vrancea.

De precizat că un primar care schimbă partidul pe lista căruia a fost ales își pierde mandatul. De aceea, edilul din Pufești susține că nu a demisionat din AUR și, implicit, nu s-a înscris în PNL sau în alt partid. Nicolae Damian s-a declarat surprins de mesajul postat pe Facebook de organizația AUR Vrancea, mai ales că avusese o discuție cu deputatul Georgel Badiu, președintele organizației, chiar în cursul zilei de astăzi. ”Am avut deseori discuții cu reprezentanții PNL Vrancea cu privire la proiectele de dezvoltare ale comunei Pufești și am găsit deschidere din partea conducerii Consiliului Județean Vrancea pentru a ajuta comuna noastră. Domnul Badiu (n.r deputatul AUR de Vrancea, Georgel Badiu) a fost la mine astăzi și am stat de vorbă. Nu voi demisiona din AUR, pentru că mi-aș pierde mandatul. Sub nicio formă nu poate fi vorba de negocierea unor avantaje personale, iar ceea ce scrie în comunicatul AUR postat pe Facebook mă determină să închei orice colaborare cu AUR. Comuna Pufești are nevoie de proiecte, de sprijin, nu de scandaluri.”, a declarat, pentru G4 Media, primarul comunei Pufești, Nicolae Damian. „Domnul primar a colaborat și va colabora cu PNL Vrancea. Dacă AUR îl exclude, forurile decizionale din organizație vor lua în calcul să-l facem membru”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea, Adrian Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai în București. Nicușor Dan: „Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de...

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...