Autoportretul unui gălăţean, trimis pe Lună, într-o capsulă a timpului

Data:

Darius Cojocaru este primul gălăţean şi, probabil, primul român căruia i se va trimite o lucrare de artă într-o capsulă a timpului, direct pe Lună. Un soi de mesaj în sticlă pentru viitor, dar într-o variantă modernă, cea digitală. Alături de lucrarea lui, vor fi trimise sute de opere realizate de unii dintre cei mai talentaţi artişti ai momentului, din lumea întreagă, premiaţi ai unor concursuri.

Pe site-ul proiectului „Lunar Codex” (www.lunarcodex.com) scrie că „Manifestul pentru Lună foloseşte tehnologia digitală pentru a păstra arta, literatura, muzica şi alte produse de acest gen, închise într-o capsulă a timpului, care va fi lansată pe Lună”.

Printre sutele de opere de artă din toate domeniile a fost selectat şi „Autoportretul” lui Darius Cojocaru, absolvent al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, actualmente student la Cluj-Napoca la Universitatea de Artă şi Design.

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul

Capsula va fi lansată de NASA în colaborare cu SpaceX, firma lui Elon Musk, care produce rachetele Falcon Heavy, una dintre acestea fiind folosită în proiectul „Lunar Codex”.

„Viaţa liberă” a scris despre Darius încă de anul trecut, când „Autoportretul” său a fost selectat printre lucrările finaliste la un concurs de artă figurativă organizat la New York, unde au fost peste 5.000 de participanţi din întreaga lume. Este vorba de International ARC Salon Competition, aflat la a 16-a ediţie, unul dintre cele mai importante concursuri de artă figurativă.

Continuarea în Viața Liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mit și adevăr despre anticoncepționale Îngrașă? Scad pofta de sex? Te schimbă psihic? Explicațiile unui medic

Tinerele care doresc să înceapă să utilizeze anticoncepționale se...

A început „lupta pentru succesiune” în clanul Corduneanu. Cine țintește poziția de lider după moartea lui Costel Corduneanu | Ziarul de Iași

Apropiații spun că ar fi trei pretendenți, dintre care unul ar fi „interimar”, în prezent.

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...