Autoportretul unui gălăţean, trimis pe Lună, într-o capsulă a timpului

Data:

Darius Cojocaru este primul gălăţean şi, probabil, primul român căruia i se va trimite o lucrare de artă într-o capsulă a timpului, direct pe Lună. Un soi de mesaj în sticlă pentru viitor, dar într-o variantă modernă, cea digitală. Alături de lucrarea lui, vor fi trimise sute de opere realizate de unii dintre cei mai talentaţi artişti ai momentului, din lumea întreagă, premiaţi ai unor concursuri.

Pe site-ul proiectului „Lunar Codex” (www.lunarcodex.com) scrie că „Manifestul pentru Lună foloseşte tehnologia digitală pentru a păstra arta, literatura, muzica şi alte produse de acest gen, închise într-o capsulă a timpului, care va fi lansată pe Lună”.

Printre sutele de opere de artă din toate domeniile a fost selectat şi „Autoportretul” lui Darius Cojocaru, absolvent al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, actualmente student la Cluj-Napoca la Universitatea de Artă şi Design.

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul

Capsula va fi lansată de NASA în colaborare cu SpaceX, firma lui Elon Musk, care produce rachetele Falcon Heavy, una dintre acestea fiind folosită în proiectul „Lunar Codex”.

„Viaţa liberă” a scris despre Darius încă de anul trecut, când „Autoportretul” său a fost selectat printre lucrările finaliste la un concurs de artă figurativă organizat la New York, unde au fost peste 5.000 de participanţi din întreaga lume. Este vorba de International ARC Salon Competition, aflat la a 16-a ediţie, unul dintre cele mai importante concursuri de artă figurativă.

Continuarea în Viața Liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un grup de studenți români a solicitat ajutor consular în Turcia, după cutremurul devastator

Un grup de studenți români Erasmus a solicitat ajutor...

Regizorul Stere Gulea: Teambuilding nu este un film

Regizorul și scenaristul Stere Gulea a dezvăluit detalii despre...

Echipă românească de fotbal, prinsă în nebunia generată de cutremurul din Turcia

Un cutremur puternic a lovit sudul Turciei. Fotbaliștii de...

Polițist acuzat de viol, la un pas de eliberare

Judecătoria Cluj-Napoca a respins propunerea parchetului de prelungire a...