luni, 6 decembrie 2021
AcasăRecomandateAvem 815 paturi ATI pentru bolnavii COVID, jumătate ocupate. Trei spitale, în...

Avem 815 paturi ATI pentru bolnavii COVID, jumătate ocupate. Trei spitale, în pregătire

Grupul pentru Comunicare Stratregică a explicat, pentru Newsweek România, modul în care se derulează pregătirile pentru valul patru al pandemiei de COVID-19. Iar datele sunt îngrijorătoare: deja aproape jumătate din paturile ATI destinate bolnavilor de COVID sunt ocupate.

Am cerut Grupului pentru Comunicare Strategică să ne spună „câte paturi ATI există în România pentru internarea bolnavilor de COVID„ și „câte paturi ATI sunt ocupate cu bolnavi COVID și câte sunt libere?”

Răspunsul CGS a fost prompt și a venit în mai puțin de 24 de ore

„În urma monitorizării aplicației ALERTE.MS, de către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), din totalul de 815 paturi ATI COVID-19 regăsite la nivel național, 426 sunt ocupate, cu mențiunea că situația este dinamică.

Totodată, în perioada imediat următoare se vor operaționaliza noi paturi destinate ATI COVID-19, în cadrul Institutului National de Boli Infecțioase Matei Balș, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Sf Pantelimon din Capitală, iar o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă va fi operaționalizată la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, în zilele care urmează.

Citește articolul integral în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE