Averea ascunsă. Un primar a devenit foarte bogat în 4 mandate

Data:

Începem o serie de articole despre primarii gospodari care se ocupă mult mai bine de propriile afaceri și prosperă într-un ritm susținut în timp ce comunele și localitățile pe care le gospodăresc au multe probleme nerezolvate. Dacă te uiți la averile lor îți dai seama că sunt oameni gospodari, dar dacă te uiți la cum administrează comuna ajungi la concluzia că baronii locali sunt de fapt primarii comunelor bogate, cu potențial, care au făcut averi pe spatele administrației.

Primarul comunei Teaca, Muntean Iustian Damian, este cunoscut de localnici ca unul care a venit la Teaca cu hainele de pe el și după ce a ajuns primar a început să acumuleze proprietăți cu nemiluita.

Dacă în anii 90, când a venit la Teaca, Muntean Iustian avea ca unică avere o Dacie papuc, acum atât el personal, cât mai ales familia lui are o avere impresionantă care nu știm dacă este și justificabilă. Primarul este în prezent la al patrulea mandat și a condus administrația locală cum a vrut el timp de 14 ani.

Citește și: De ce România alunecă spre iliberalism

Se știe că firma de procesare a produselor lactate Lacto-Muntean din Teaca, o firmă controlată de primar și administrată confrom actelor de soția și fiul său a fost vândută de curând.

În plus, familia primarului a deținut și o fermă zootehnică, iar mai nou deține trei lacuri de pești cu cabane pentru pescarii amatori, respectiv o podgorie care devine tot mai renumită în zonă. Este vorba de ferma viticolă de la Ascunsa, lângă Viile Tecii, unde se produc vinurile vândute sub marca Valea Ascunsă.

Pentru a vedea câteva exemple concrete despre cum se face Averea Ascunsă când ești primar, vă prezentăm câteva spețe pe care noi le considerăm cât se poate de relevante.

Continuarea în SĂPTĂMÂNA ONLINE.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...