Averi şi venituri în Consiliul Local: criptomonede, tranzacţii mari pe bursă şi afaceri frumoase cu statul

Data:

Consilierii locali şi-au actualizat declaraţiile de avere. Pentru unii dintre ei, afacerile cu statul au devenit o sursă importantă de venit, în timp ce alţii preferă tranzacţii pe bursă sau investiţii în criptomonede. În cazul primarului Mihai Chirica, declaraţia actuală este aproape trasă la indigo cu cea anterioară, dar cu unele nuanţări. În privinţa caselor în care locuieşte sau le deţine, situaţia rămâne tot înceţoşată. Modificări notabile apar la unul dintre viceprimari, fiind vorba în special despre o tranzacţie imobiliară şi achiziţia de Bitcoin şi alte monede virtuale. Alţi aleşi locali, deşi lucrează exclusiv la stat, au venituri ce merg spre 7.500 euro pe lună. „Ziarul de Iaşi“ prezintă principalele aspecte din declaraţiile de avere şi interese ale consilierilor locali.

Declaraţiile de avere trebuiau depuse, de cei vizaţi de lege, până la 15 iunie anul curent, ulterior, până în data de maximum 15 iulie, acestea urmând a fi făcute publice. Zilele acestea au fost astfel făcute publice declaraţiile tuturor aleşilor locali din Consiliul Local Iaşi. „Ziarul de Iaşi“ le-a parcurs în detaliu pe toate, şi vă prezintă ce este mai interesant.

Liberalul Boz: profit din afaceri cu statul

Eduard Boz (PNL) a încasat dividende în valoare de 60.000 lei de la firma „Envi Grup“ SRL: anul trecut, „Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit că această societate a încheiat contracte cu diverse primării pentru servicii de consultanţă (întocmire studii pentru reţele de gaze) într-o afacere cu iz liberal. În acelaşi timp, firma la care Boz deţine 50% din acţiuni a vândut şi măşti în debutul pandemiei Covid-19, cea mai mare parte a lor la instituţii publice cu un preţ care a ajuns până la 4,5 lei/bucată. Datele financiare ale societăţii pentru primul an de funcţionare arată o cifră de afaceri de aproape 500.000 lei cu un profit de peste 340.000 lei. Nu doar afacerile cu măşti şi gaze au fost profitabile pentru Boz: în martie 2020, cabinetul său de avocatură a încheiat (încă) un contract pe 2 ani cu Primăria Moţca pentru asistenţă juridică (48.000 lei). Boz reprezintă juridic primăria comunală încă de pe vremea când liberalul era consilier judeţean prin contracte succesive încheiate după anul 2013 şi până în prezent, toate prin achiziţie directă: în total, peste 170.000 lei încasaţi de cabinetul avocatului Boz.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...