Avion militar aterizat în miez de noapte la Focșani, în cadrul unor exerciții militare israeliene

Data:

Mulți focșăneni au fost deranjați, marți seară, de zgomote puternice, neîntrerupte, ca într-o bază aeriană. Aceste zgomote s-au auzit timp de mai bine de două ore, mai ales în Cartierul Sud, aproape de unitățile militare și de aerodromul militar. Zgomotele au încetat pe la miezul nopții. Unele persoane spun că au văzut un avion militar de mari dimensiuni (Hercules/ Spartan) care zbura deasupra Focșaniului la joasă înălțime.

Avionul nu apărea pe aplicația Flightradar, pentru că, potrivit martorilor, a zburat la joasă înălțime, sub 100 de metri deasupra Focșaniului. Mai mult, pe rețelele de socializare s-a vorbit și de prezența unui număr mare de ambulanțe care ar fi ajuns în zona unităților militare.

În presa națională a apărut un material despre un exercițiu militar desfășurat de Israel în România – simulare de război cu Libanul. Pe data de 4 iulie, cel puțin cinci avioane de transport ale Forțelor Aeriene Israeliene (IAF) au aterizat în România pentru a participa la un exercițiu de simulare a unor zboruri la joasă altitudine deasupra unor teritorii necunoscute. Potrivit stiripesurse.ro, ”avioanele de transport Lockheed Martin C-130 Hercules și C-130J Super Hercules vor participa la exercițiul ‘Blue Sky 2022’, care are ca scop antrenarea piloților pentru a naviga și ateriza în zone necunoscute, simulând teritoriul inamic. În plus, exercițiul are ca scop antrenarea piloților pentru a simula aterizarea în spatele liniilor inamice în timpul războiului.” Surse guvernamentale au confirmat faptul că ar fi fost vorba de exercițiul Forțelor Aeriene Israeliene, titrează VRANCEA24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...