Avion militar aterizat în miez de noapte la Focșani, în cadrul unor exerciții militare israeliene

Data:

Mulți focșăneni au fost deranjați, marți seară, de zgomote puternice, neîntrerupte, ca într-o bază aeriană. Aceste zgomote s-au auzit timp de mai bine de două ore, mai ales în Cartierul Sud, aproape de unitățile militare și de aerodromul militar. Zgomotele au încetat pe la miezul nopții. Unele persoane spun că au văzut un avion militar de mari dimensiuni (Hercules/ Spartan) care zbura deasupra Focșaniului la joasă înălțime.

Avionul nu apărea pe aplicația Flightradar, pentru că, potrivit martorilor, a zburat la joasă înălțime, sub 100 de metri deasupra Focșaniului. Mai mult, pe rețelele de socializare s-a vorbit și de prezența unui număr mare de ambulanțe care ar fi ajuns în zona unităților militare.

În presa națională a apărut un material despre un exercițiu militar desfășurat de Israel în România – simulare de război cu Libanul. Pe data de 4 iulie, cel puțin cinci avioane de transport ale Forțelor Aeriene Israeliene (IAF) au aterizat în România pentru a participa la un exercițiu de simulare a unor zboruri la joasă altitudine deasupra unor teritorii necunoscute. Potrivit stiripesurse.ro, ”avioanele de transport Lockheed Martin C-130 Hercules și C-130J Super Hercules vor participa la exercițiul ‘Blue Sky 2022’, care are ca scop antrenarea piloților pentru a naviga și ateriza în zone necunoscute, simulând teritoriul inamic. În plus, exercițiul are ca scop antrenarea piloților pentru a simula aterizarea în spatele liniilor inamice în timpul războiului.” Surse guvernamentale au confirmat faptul că ar fi fost vorba de exercițiul Forțelor Aeriene Israeliene, titrează VRANCEA24.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de la liberali | Aktual24

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de...

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...