Aviz pozitiv pentru Cristi Danileț la audierile pentru CCR. „Nu am negociat nimic politic pentru a fi nominalizat”

Data:

Judecătorul Cristi Danileț a răspuns miercuri întrebărilor puse de deputați la audierile pentru ocuparea noilor posturi de magistrați ai Curții Constituționale și a primit aviz pozitiv. Votul în Plen va avea loc în data de 3 mai.


„Later edit: AVIZ POZITIV Am făcut o prezentare a activităţii mele profesionale: școli absolvite, posturi ocupate la instanțe, la Minsterul Justiției și la CSM.
Am arătat activitatea mea științifică, constând în publicații in revistele de specialitate, proiecte internaționale, sesiuni de comunicare științifică.
Am arătat câteva aspecte pe care le-aș vedea îmbunătățite în modul de funcționare a CCR: pronunțarea hotărârilor odată cu motivarea, sistematizarea jurisprudenței, explicarea acesteia pe ințelesul oamenilor, motivarea obligatorie a opiniilor minoritare”, a scris Cristi Danileț, miercuri, pe Facebook.

Judecătorul precizează că nu a negociat nimic politic pentru a fi nominalizat.

„Am răspuns la întrebările puse de deputați :

  • dreptul UE are prioritate in fața legislației interne, prin voința constituțională exprimată in art. 11, 20 și 147 Constituția României. Judecătorul român este primul judecător european;
  • CCR a devenit actor politic prin modul de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională și acest rol ar trebui redus pe cale jurisprudențială;
  • pedofilia este o tulburare mintală, judecătorii sancționează doar actele infracționale. Nu am niciun fel de toleranță pentru agresiunile sexuale;
  • nu am negociat nimic politic pentru a fi nominalizat. Acum un an am discutat în ICDE posibilitatea susținerii unor candidaturi la CCR din partea societății civile, iar USR a preluat propunerea. Singura discuție cu mine a fost dacă accept propunerea și am fost de acord.
    Sper că am convins că îndeplinesc condițiile”, a mai spus magistratul.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: