„Azovstal”-ul de pe Prut – O poveste despre determinare şi curaj, cu voluntarii din Vama Sculeni

Data:

Lunea trecută, din cele sub 3.000 de persoane care au intrat în România prin Vama Sculeni, 182 erau ucraineni. Tot atunci, prin Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi-Feroviar au mai ajuns încă trei ucraineni. Trei, dintr-un total de 170 de persoane, din cinci trenuri. Marţi, erau ocupate 466 din totalul de 2.604 locuri de cazare disponibile pentru refugiaţii din Ucraina la nivelul judeţului Iaşi.

Miercuri, zece voluntari din Vama Sculeni au făcut schimbul de tură cu alţi zece, asemenea lor. Au fost acolo din primele zile ale războiului, în aşteptarea celor care ajungeau şocaţi de zgomotele exploziilor, de spaimă, de groaza că nu îşi vor mai revedea soţi, taţi, prieteni, fraţi sau bunici. Potrivit cifrelor, putem răsufla uşuraţi.

Numărul refugiaţilor care intră în România a scăzut mult, urgenţa pare că a trecut. Războiul nu mai e noutatea care ne ţine treji şi speriaţi. Voluntarii sunt, însă, la posturi, la Sculeni, la fel de motivaţi precum luptătorii de la Azovstal, în Mariupol, care nu s-au predat decât în ultimul moment, la ordin.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: