Bacteriile mortale din spitale vor demite directori. Se schimbă criteriile

Data:

spot_img

Criteriile pe baza cărora este evaluată activitatea managerilor de spitale vor fi schimbate, conform unei propuneri făcute de Ministerul Sănătăţii (MS). Astfel, a fost pus în dezbatere publică un proiect de Ordin referitor la criteriile de performanţă, urmând să fie luate în calcul şi noi aspecte în evaluarea unui manager, cum ar fi infecţiile nosocomiale, gradul de ocupare al posturilor, numărul spitalizărilor de zi sau dacă spitalul a fost sancţionat pentru probleme igienico-sanitare.

„Criteriile de performanţă pe baza cărora se efectuează evaluarea anuală a activităţii managerului spitalului public sunt reprezentate de indicatorii de management ai resurselor umane, indicatorii de utilizare a serviciilor, indicatorii economico-financiari şi indicatorii de calitate”, au precizat reprezentanţii MS.

Proiectul de act normativ presupune implementarea mai multor măsuri, cum ar fi introducerea unui nou indicator care va reflecta gradul de ocupare cu personal specializat a serviciului/ compartimentului de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale, precum şi un indicator care va reflecta numărul spitalizărilor de zi raportat la numărul total de spitalizări.

Citește și: Cine este de vină dacă România nu va intra în Schengen

De asemenea, va conta şi dacă spitalul a fost sacţionat în urma acţiunilor de inspecţie a măsurilor igiencio-sanitare, activităţilor de sterilizare şi dezinfecţie în spital.

Va conta şi rata de screening pentru germeni cu risc epidemic la pacienţii internaţi în secţiile ATI, oncologie, hematologie, precum şi realizarea anuală a unui studiu de prevalenţă de moment a infecţiilor nosocomiale şi a consumului de antibiotice pe baza metodologiei elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Aceste criterii de performanţă vor cântări greu, deoarece în baza lor contractul de management poate fi prelungit sau poate să înceteze înainte de termen. În această perioadă pot fi trimise observaţii şi propuneri privind proiectul de act normativ pe adresa propuneri@ms.ro. 

Continuarea în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce medicamente conțin substanțe cu efecte psihoactive ce pot afecta conducătorii auto

Specialiști ai Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentelor...

DSP Bihor: Femeia internată cu HMPV, în stare stabilă; depistarea virusului nu este un motiv de alarmare

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor a informat,...

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50% dintre aceștia sunt în prag de pensionare

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50%...