luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăÎn lumeBalcanii de Vest: Sputnik distorsionează realitatea

Balcanii de Vest: Sputnik distorsionează realitatea

Potrivit Deutsche Welle, Serbia este, în realitate, orientată spre vestul Europei, dar cei mai mulţi sârbi cred că Rusia este partenerul lor cel mai apropiat. Acesta este efectul mass media ruseşti, între care şi portalul de ştiri Sputnik. 

Redacţia Sputnik de la Moscova

Majoritatea populaţiei din Serbia crede că Rusia şi China sunt cei mai importanţi parteneri economici ai ţării lor. În realitate, mai bine de două treimi din comerţul exterior al Serbiei se derulează cu statele Uniunii Europene. De asemenea, marea majoritate a investiţiilor străine provin din vestul Europei. 

Deşi sute de mii de sârbi lucrează, studiază sau trăiesc în state ale UE şi în Rusia sau China doar foarte puţini dintre ei, foarte mulţi văd în Rusia şi China cei mai apropiaţi prieteni ai ţării lor, şi nu aşteaptă nimic bun de la UE. Cum este posibilă această discrepanţă între sentimentele lor filo-ruse şi realitate? 

Răspunsul la această întrebare rezidă în influenţa mass media de stat ruse asupra mediilor sârbeşti şi asupra opiniei publice, nu doar în Serbia ci în întreaga regiune a Balcanilor de Vest. Mai ales postul de radio şi portalul de ştiri Sputnik în limba sârbă prezintă zi de zi o imagine a situaţiei internaţionale care are puţin în comun cu realitatea.

Articolul integrap, pe dw.com!

Getty images/ AFPM.Antonov

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE