sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăDeutsche WelleBalet cu Cioloș și lebăda neagră sau cum să nu-și piardă Iohannis...

Balet cu Cioloș și lebăda neagră sau cum să nu-și piardă Iohannis ultimul rest de credibilitate

Președintele își joacă ultimul rest de credibilitate. Vătămat grav de risipa sa de decizii eronate ce-au iscat criza, Iohannis ar trebui să știe că Cioloș e una din ultimele două săgeți din tolba creditului său politic.

În timp ce surpriza iscată de „lebăda neagră” a președintelui Iohannis, cum ar putea fi calificată uimitoarea desemnare, ca premier, a lui Dacian Cioloș, face loc scepticismului, baletul politic lansat astfel e tot mai greu de urmărit și înțeles pentru românii care se confruntă dureros cu criza.

Conform eseistului Nassim Taleb, „lebăda neagră” e un eveniment izolat, ivit de dincolo de orizontul așteptărilor uzuale, cu un impact uriaș, căruia i se atribuie, post-factum, o falsă predictibilitate.

Divorțul dintre fapte și vorbe, mesaje și percepția lor

La fel de uimitoare a părut desemnarea ca premier, în plină criză politică și guvernamentală, cu un număr record de morți în pandemie și cu terifianta experiență a exploziei prețurilor energetice în prag de iarnă, a liderului unui partid situat pe locul trei în parlament și masiv vituperat, în prealabil, pentru părăsirea coaliției, de către președinte, premier și oamenii lor din PNL. Chiar și după actul desemnării, facțiunea Cîțu a continuat să împingă formațiunea premierului desemnat spre o coaliție cu AUR și PSD, ca pentru a adeveri acuzele neacoperite ale președintelui și premierului, că USR PLUS ar fi încheiat o alianță cu adversarii politici de la extremele spectrului politic.

Citiți editorialul integral pe Deutsche Welle

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE