Barna: Am înţeles mesajul premierului şi am depus moţiunea de cenzură

Data:

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat, vineri seară, că a fost depusă moţiunea de cenzură, după ce în cadrul negocierilor din coaliţie nu s-a ajuns la un acord pentru a continua colaborarea.

„Cei de la PNL au spus că rămân alături de premierul Florin Cîţu. Noi am transmis că acesta nu mai are încrederea, urmare şi a votului Comitetului Politic – peste aproape 400 de lideri din USR PLUS au confirmat lucrul acesta.

Pe cale de consecinţă, în aceste clipe tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, calea parlamentară prin care sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier şi coaliţia să poată să meargă mai departe”, a declarat Dan Barna.

Potrivit acestuia, în momentul în care PNL va propune un nou premier, coaliţia va putea să continue.

Acesta a mai spus că la începutul săptămânii viitoare, miniştrii USR PLUS îşi vor depune demisia și-n cazul în care moţiunea nu va trece, USR PLUS va rămâne în opoziţie.

„E foarte important ca în politica din România să vină şi acest mod de a face politică, pe respectarea cuvântului, pe respectarea programului de guvernare. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, am acordat mai multe şanse premierului Cîţu.

De fiecare dată a eşuat în a-şi respecta cuvântul pe care ni l-a dat şi la care s-a angajat. Din această cauză am ajuns în situaţia în care ne aflăm astăzi, să fie nevoiţi să depunem această moţiune de cenzură”, a adăugat liderul USRPLUS.

În acest context, Barna a mai spus că în cadrul discuţiilor de la Palatul Victoria, reprezentanţii USR PLUS au dezaprobat aprobarea OUG privind Programul „Anghel Saligny”.

Potrivit acestuia, actul normativ a fost adoptat într-o manieră „ostilă”, fără amendamentele USR PLUS.

„Noi am spus că adoptarea unui subiect atât de important, cum este PNDL, împotriva voinţei şi a acordului şi a unei soluţii discutate în coaliţie, adoptarea lui – am spune noi, chiar ostil, cu câteva minute înainte de şedinţa coaliţiei – arată un dezinteres total al premierului Florin Cîţu faţă de continuarea acestei structuri a coaliţiei, lucru confirmat, de altfel, şi de demiterea ministrului Stelian Ion, fără niciun temei real. Din acest motiv, am înţeles mesajul premierului: nu mai dorea continuarea şi atunci am depus moţiunea de cenzură”, a conchis Dan Barna.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Bistrița-Năsăud face cetățean de onoare un afacerist inculpat pentru corupție

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că va acorda 10...

Un general IGSU s-a pensionat fix înainte să fie inculpat. Va primi 12.000 de lei pe lună

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de trecere...

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...

Un milion de luminițe pe străzile Brașovului. Când se deschide Târgul de Crăciun

Miercuri se aprind luminițele în Bradul de Crăciun din...