Barna: Cei care vor bună guvernare să vină în partide şi să se implice şi atunci avem bună guvernare

Data:

Vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, susține că nu este mulţumit de modul în care guvernează coaliţia, deoarece multe dintre obiectivele propuse pentru începutul de mandat nu s-au materializat, menţionând că „o mare parte dintre ele au fost cumva condiţionate de clarificarea leadership-ului în PNL”.

„Este vorba de acceptarea faptului că într-o coaliţie de trei lucrurile merg mai greu decât într-o coaliţie de două şi mai greu decât într-un guvern monocolor. În momentul în care ai trei saboţi cu trei viteze, rezultanta este una medie, asta e realitatea. Vom deconta electoral. Nu cred că în momentul în care s-a văzut rezultatul alegerilor îşi imagina cineva că va fi o coaliţie de trei partide: unul conservator, unul cu chef mediu de a face reforme şi unul reformator, va dudui România de reformă. Adică, oamenii au înţeles foarte bine cum stăm, este un ritm, luptăm, ducem agenda publică în Parlament şi în Guvern, unele lucruri se întâmplă într-o viteză mai lentă, altele se întâmplă, vedem, este realitatea acestei Românii. Colegii mei miniştri se chinuie şi fac eforturi să găsească oameni competenţi şi să nu pună doar oameni de la partid şi îşi iau castane de la parteneri de coaliţie, despre aceasta este vorba. Aşteptarea românilor să aibă o bună guvernare fără să se implice este una degeaba. Cei care vor bună guvernare să vină în partide şi să se implice şi atunci avem bună guvernare, avem o şansă, astfel o să ne luptăm, cum fac eu şi colegii mei din USR PLUS”, a declarat Dan Barna, la TVR1.

Potrivit acestuia, la USR PLUS campania pentru alegerile interne s-a desfăşurat civilizat, disciplinat.

„Eu nu o să speculez cum se desfăşoară campania internă din PNL. E un spectacol plăcut, distractiv de urmărit. Multă lume pariase că asta se va întâmpla la USR PLUS şi iată că nu se întâmplă. La noi s-au desfăşurat alegeri în toate filialele locale, avem noile birouri de conducere. Lucrurile s-au desfăşurat civilizat, disciplinat. Cu foarte puţine excepţii, lucrurile au mers foarte bine. Şi le mulţumesc colegilor mei pentru că până la urmă am arătat că am învăţat în opoziţie că ştim ce înseamnă un partid matur, responsabil şi serios care nu amestecă lucrurile. Congresul va fi la o săptămână după cel al PNL, în 2-3 octombrie”, a adăugat liderul USRPLUS.

Întrebat dacă este mulţumit de cum guvernează coaliţia, Barna a spus: „Nu am cum să fiu mulţumit, aş fi total deplasat să spun că dudui de mulţumire”.

„Nu sunt mulţumit pentru că multe dintre obiectivele pe care le propuseserăm pentru acest început de mandat nu s-au materializat, o mare parte dintre ele fiind cumva condiţionate de clarificarea leadership-ului în PNL, este o perioadă electorală, o înţelegem, e o realitate şi până la urmă lucrăm cu realităţi şi sper că din toamnă să venim cu câteva dintre lucrurile care sunt acum pe buză, au trecut de Guvern, sunt în Parlament, dar să devină realitate pentru că într-adevăr şi aşteptarea cetăţenilor este mare”, a subliniat vicepremierul.

În legătură cu posibilitatea unei remanieri guvernamentale, acesta a arătat că în acest moment nu s-a pus această problemă.

„Am stabilit şi în protocol cum s-ar putea întâmpla un astfel de demers, vom vedea şi sunt convins că în bună măsură va depinde şi de rezultatul alegerilor, în momentul acesta nu s-a pus discuţia nici în coaliţie, nici în Guvern de remanieri, miza fiind în momentul de faţă să facem lucrurile să funcţioneze”, a conchis Dan Barna.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu...

Ramona Strugariu, copreședinta REPER, candidează la Primăria Cluj-Napoca

Ramona Strugariu și-a anunțat luni candidatura din partea partidului...