Barna: Desfiinţarea SIIJ este varianta firească şi normală

Data:

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că discuţiile din coaliţia de guvernare pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) au reprezentat „un moment hazliu”, deși liberalii au spus că au o soluţie, fără să o precizeze.

La subiectul SIIJ a fost un moment hazliu, cu adevărat hazliu astăzi, pentru că colegii de la PNL ne-au spus că ar avea o soluţie, dar nu ne-o spun şi a fost aşa: 20 de minute – jumătate de oră de discutat cu izuri de tabără. Vor continua discuţiile săptămâna viitoare, sperăm să vedem dacă identificăm şi o soluţie care să funcţioneze şi să depăşim această buturugă mică care se face din ce în ce mai mare”, a afirmat Barna după şedinţa coaliţiei.

Potrivit acestuia, vor mai avea loc discuţii în această săptămână pentru găsirea unei soluții convenabile pentru desființarea SIIJ.

„Vă spuneam că a fost un moment distractiv pentru că ziceam: da, trebuie să respectăm deciziile, recomandarea Comisiei de la Veneţia, da, toată lumea e de acord. Cam care ar fi varianta? Păi, să respectăm legile, recomandarea Comisiei de la Veneţia. Deci, cum?

Păi, să respectăm recomandarea Comisiei de la Veneţia. Chiar a fost autentic un moment distractiv, comic, dacă nu ar fi fost şi cumva neproductiv la acest moment. Vor mai avea loc discuţii săptămâna aceasta, am convenit lucrul acesta, o să vedem dacă până săptămâna viitoare chiar găsim o formulă care să reflecte şi mai mult ceea ce a fost, ceea ce proiectul Guvernului face deja, pentru că recomandarea Comisiei de la Veneţia exact asta spune: că desfiinţarea SIIJ cu revenirea competenţelor pe materie la cele trei parchete – DNA, DIICOT şi Parchetul General – este varianta firească şi normală”, a adăugat Dan Barna.

Întrebat dacă USR PLUS menţine condiţia de aprobare a PNDL 3 în funcţie de aprobarea proiectului SIIJ în forma actuală, vicepremierul a spus: „Nu este vorba de condiţie. Sunt priorităţi ale acestei coaliţii care, din punctul nostru de vedere, trebuie să fie îndeplinite, să fie agreate în cadrul coaliţiei pentru că, altfel, dacă luăm, aşa, pe sărite ceva ce satisface agenda sau interesul doar unui partid sau altuia din coaliţie, nu e nici sănătos, nici funcţional pentru coaliţie.

Deci, toate aceste obiective despre care am vorbit şi astăzi rămân în continuare pe agenda de priorităţi pentru perioada următoare şi sunt rămân, în continuare, optimist că vom găsi o soluţie”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...