Barna: Scoaterea adresei din cartea de identitate are rolul să simplifice lucrurile

Data:

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna a explicat că dezbaterea privind scoaterea adresei de domiciliu din cartea de identitate este cât se poate de legitmă, având în vedere procentul semnificativ al persoanelor mobile. Să nu mai scrie o aresă în buletin simplifică lucrurile, nicidecum nu le complică, a spus Barna la Digi24.

„Ne aducem aminte, eterna poveste, chiar de când eram studenți. Că ne mutam de acasă și ne vedeam obligați să mergem cu cineva de mână ca să ne ia în spațiu pentru a avea adresa de domiciliu în buletin, sau fiza de flotant. Or, nu trebuie ca identitatea unei persoane să fie condiționată de o proprietate. S-ar debirocratiza mult lucrurile”, a explicat Dan Barna, subliniind că în Coaliție se va analiza această propunere în perioada următoare, mai cu seamă că începând din august ar urma să apară noile cărți de identitate cu cip-uri.

Sunt două categorii mari care vor avea beneficii directe de pe urma unei astfel de măsuri, persoanele defaaorizate care nu dețin în proprietate o locuință și care întâmpină dificultăți în obține acte de identitate, și persoanele dinamice, mobile, care călătoresc și muncesc și care sunt mereu în căutare de chirii.

Citește articolul complet în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mit și adevăr despre anticoncepționale Îngrașă? Scad pofta de sex? Te schimbă psihic? Explicațiile unui medic

Tinerele care doresc să înceapă să utilizeze anticoncepționale se...

A început „lupta pentru succesiune” în clanul Corduneanu. Cine țintește poziția de lider după moartea lui Costel Corduneanu | Ziarul de Iași

Apropiații spun că ar fi trei pretendenți, dintre care unul ar fi „interimar”, în prezent.

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...