Bătrânii din Hunedoara, ”negociați pe piața neagră”. Cine dă mai mult, rămâne cu ”bagajul de mână”

Data:

Azilele de bătrâni din România reprezintă, de cele mai multe ori, un cadru bun de ”depozitare” a persoanelor vârstnice, fără ajutor, și care nu își mai găsesc un loc în familii.

Realitățile de dincolo de afacerea cu azile parcurg o nouă etapă: cea a aparținătorilor care fac scut în jurul furnizorilor de astfel de servicii. Oamenii, lipsiți de cunoștințe juridice, dar și puși în situația de a-și reintegra în familii bătrânii bolnavi și neajutorați fac lobby pe lângă autorități să nu închidă centrele despre care nici măcar nu știu mare lucru.

De cele mai multe ori, în programul de vizită, aparținătorii nu au acces la serviciile pe care le plătesc. Bătrânii – beneficiari – ori nu pot vorbi, ori nu știu sau nu pot explica tratamentul la care sunt supuși. Parte dintre ei fiind sedați. Pentru unii dintre ei, pentru cei mai mulți de altfel, astfel de locații reprezintă ultima haltă a vieții.

Citește și: 80% dintre habitatele din Europa sunt într-o stare deplorabilă. UE trebuie să pună în aplicare măsuri de refacere care să acopere cel puțin 20% din zonele sale

Așa se întâmplă și în județul Hunedoara, loc în care câțiva aparținători încearcă să convingă autoritățile statului că sunt mulțumiți de asociațiile clandestine. De ce clandestine? Pentru că nu sunt recunoscute de autoritățile statului. Nu funcționează conform legii. Dimpotrivă. În urma verificărilor, rezultatele sunt și mai clare: nu fac ceea ce prevede legea pentru îngrijirea acestor bătrâni.

Continuare în Gazeta de Dimineață!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related