BBC: Rușii s-au retras din Lîman, oraș teoretic anexat de Putin

Data:

Rusia afirmă că trupele sale au părăsit orașul-cheie din estul țării Lîman, notează BBC. Ministerul rus al Apărării susține că a retras trupele rusești din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei.

„Din cauza amenințării de încercuire, trupele aliate au fost retrase din Lymanul Roșu pe poziții mai bune”, precizează ministerul, citat de agențiile de presă rusești de stat.

Lymanul Roșu era vechiul nume sovietic pentru Lyman, în care forțele ucrainene spun că au intrat. Rusia își numește trupele „aliate” cu luptătorii locali susținuți de Moscova.

Citește și: Paradoxul românesc: pro-NATO, pro-UE, dar binevoitori cu Rusia și China

În ultimele ore, mai mulți comentatori militari ruși au postat mesaje pe canalele lor de Telegram în care au afirmat că armata ucraineană fie „a capturat deja, fie, cel puțin, a intrat în Lyman”, relatează BBC.

La începutul acestei dimineți, pe rețelele de socializare a fost postat un videoclip care arată soldați ucraineni ridicând steagul ucrainean la intrarea în Lyman.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

240 de ruși cer protecție temporară în Iași. Au fugit de Putin și se pun la adăpost

Un efect mai puţin cunoscut al războiului din Ucraina:...

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...