Noi imagini din satelit arată desfășurări de trupe militare la granița cu Ucraina: avioane de luptă și rachete

Data:

Imaginile din satelit ale unei companii private americane publicate duminică au arătat detalii despre manevrele militare la granița dintre Belarus și Ucraina înaintea exercițiilor comune anunțate de Moscova și Minsk, despre care NATO a spus că este cea mai mare desfășurare militară de după Războiul Rece, relatează Reuters.

Rusia și Belarus au declarat că vor organiza exerciții comune numite Union Resolve 2022 în perioada 10-20 februarie, menite să antreneze forțele celor două țări pentru a respinge un atac la granițele de sud ale alianței lor, iar Rusia a oferit câteva detalii despre rachetele și avioanele de război pe care le trimite pentru eveniment.

Noua desfășurare și exercițiile planificate au loc într-un moment în care tensiunile sunt mari între Rusia și Occident cu privire la numărul de trupe al Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina. Țările occidentale au acuzat Rusia că se pregătește să invadeze Ucraina, în timp ce Moscova neagă că are astfel de planuri.

Imaginile de la Maxar Technologies, cu sediul în SUA, au arătat că unități militare înarmate cu rachete, mai multe lansatoare de rachete și avioane de atac s-au desfășurat în Belarus în trei locații apropiate de granița cu Ucraina.

Maxar Technologies a transmis că a colectat imagini cu echipamente militare în apropiere de Yelsk, Rechitsa și Luninets pe 4 februarie. Toate locațiile se află la aproximativ 50 de kilometri (30 de mile) de granița cu Ucraina.

Articolul complet – pe G4MEDIA.

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean care a ajuns să coste un milion de euro pe km începe deja să crape

Drumul strategic, în care Consiliul Județean Botoșani a pompat...

Forumul european anti-trafic: Prevenirea traficului de copii în contextul european actual

Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74...

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...