Biblioteca județeană din Bistrița, vandalizată cu intenție

Data:

Fostul sediu al Bibliotecii Județene din Bistrița este gravă, riscul degradării și intrării în colaps este unul real, clădirea fiind lăsată la voia sorții și ajutată să se dărâme.

Clădirea fostei biblioteci este lăsată în păragină cu bună știință, acest lucru se întâmplă sub privirile inocente ale administrației locale, care, în mod normal, ar trebui să sancționeze proprietarii actuali ai imobilului.

Așa abandonată cum este, biblioteca mai păstrează elementele arhitectonice de valoare, este una dintre cele cinci clădiri din Bistrița atribuite sitului Art Nouveau, Noua Artă, un stil apreciat în toată Europa pentru că a reprezentat libertatea de creație în arhitectura anilor 1900.

Primăria municipiului Bistrița are în subordine atât Poliția Locală, cu un compartiment disciplina în construcții, dar și un alt compartiment pentru monumente istorice, cu toate acestea funcționarii Primăriei nu își îndeplinesc atribuțiile când vine vorba de anumite clădiri istorice, fiind complici la degradarea sau demolarea acestora.

Continuarea în Săptămâna online.

Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi