Biden, mesaj pentru Rusia: Putin nu trebuie să rămână la putere

Data:

„Am ieșit din nou în marea bătălie pentru libertate, o bătălie între democrație și autocrație, între libertate și represiune… În această bătălie, trebuie să fim cu ochii limpezi. Nici această bătălie nu va fi câștigată în zile sau luni. Trebuie să ne pregătim pentru lupta lungă care urmează”, a spus Biden în afara Castelului Regal.

„Acum, în lupta perenă pentru democrație și libertate, Ucraina și poporul ei sunt în prima linie a frontului, luptă pentru a-și salva națiunea, iar rezistența lor curajoasă face parte dintr-o luptă mai largă pentru… principii democratice esențiale care unesc toți oamenii liberi, a spus el în aplauzele mulțimii.

„Mesajul meu către poporul Ucrainei este un mesaj pe care l-am transmis astăzi ministrului de externe și ministrului apărării al Ucrainei, care cred că sunt aici în seara asta: Vă stăm alături. Punct”, a spus el.

Președintele SUA a transmis un mesaj ferm către Rusia în privința apărării partenerilor NATO: „Nici să nu vă gândiți să pășiți un centimetru pe teritoriul NATO”.

El a calificat campania militară rusă din Ucraina un eșec pe toate planurile și afirmă despre Putin că ”pentru dragostea lui Dumnezeu, acest om nu trebuie să rămână la putere”

Poporul rus „nu este dușmanul nostru”

Președintele american s-a adresat direct rușilor pentru a le spune că „poporul rus nu este inamicul nostru”, în contextul invaziei ruse a Ucrainei.

„Permiteți-mi să spun asta dacă sunteți în stare să mă auziți – voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru. Refuz să cred că salutați uciderea copiilor și bunicilor nevinovați sau că acceptați ca spitalele, școlile, maternitățile să fie lovite de rachete și bombe rusești”, a punctat Biden.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...