Biserica Ortodoxă Rusă l-a avertizat pe papa Francisc să aibă grijă la ton

Data:

Biserica Ortodoxă Rusă l-a atacat miercuri și pe Papa Francisc, după ce, mai devreme, în cursul zilei, a criticat Uniunea Europeană, afirmând că suveranul pontif a folosit „tonul greșit” când l-a îndemnat pe patriarhul Kirill să nu devină „băiatul de altar al lui Putin”, relatează Reuters.

Biserica Ortodoxă a Rusiei a precizat că asemenea comentarii din partea lui Francisc ar dăuna dialogului dintre cele două biserici.

Suveranul pontif a declarat într-un interviu publicat marți de cotidianul italian Corriera della Sera că patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a sprijinit războiul cu toată tăria, „nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin”.

Biserica Ortodoxă Rusă a afirmat miercuri că este regretabil că, la o lună și jumătate după o discuție directă între papa Francisc și Kirill, patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, suveranul pontif a adoptat un asemenea ton.

„Papa Francisc a ales un ton greșit pentru a relata conținutul acestei conversații”, a declarat miercuri Patriarhia Moscovei, fără a menționa explicit sintagma cu „băiatul de altar”.-ADVERTISEMENT-

„Este puțin probabil ca asemenea afirmații să contribuie la stabilirea unui dialog constructiv între Biserica Romano-Catolică și cea Ortodoxă, deosebit de necesar în momentul de față”, a subliniat Biserica Ortodoxă Rusă.

Suveranul pontif a relatat în cadrul aceluiași interviu acordat jurnaliștilor italieni că a cerut o întâlnire la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin dar că nu a primit niciun răspuns la solicitarea sa.

Biserica Ortodoxă Rusă, atacuri la Papa Francisc și Uniunea Europeană

Tot miercuri, Biserica Ortodoxă Rusă a lansat un atac și la adresa Uniunii Europene după apariția informațiilor despre faptul că Patriarhul Kirill va fi inclus pe lista oficialilor ruși sancționați de Uniunea Europeană.

„Posibila includere a Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii pe lista sancțiunilor UE nu are nimic de-a face cu bunul simț”, a declarat miercuri șeful Departamentului sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru relațiile dintre Biserică, societate și mass-media, Vladimir Legoyda.

„Trebuie să fii complet nefamiliarizat cu istoria Bisericii noastre pentru a-i intimida clerul și credincioșii adăugându-i pe niște liste”, a adăugat acesta într-un comunicat postat pe canalul său de Telegram.

În ultima din numeroasele sale declarații pro-război și de justificare a agresiunii rusești asupra Ucrainei, patriarhul Kirill a declarat marți că Rusia nu a atacat pe nimeni și că doar și-a apărat granițele, afirmații identice cu unele făcute în trecut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, și ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, titrează HOTNEWS.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean care a ajuns să coste un milion de euro pe km începe deja să crape

Drumul strategic, în care Consiliul Județean Botoșani a pompat...

Forumul european anti-trafic: Prevenirea traficului de copii în contextul european actual

Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74...

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...