Blatul PSD – #EchipaCâştigătoare continuă

Data:

Şedinţa de plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care s-a citit moţiunea a debutat cu un mare scandal, miza fiind data la care ar urma să se dezbată moţiunea: în trei zile de la citire, cum prevede Constituţia, sau după congresul PNL, cum ar vrea aripa Cîţu ajutată de PSD.

Anterior şedinţei de plen, în Biroul Politic Reunit s-a votat amânarea dezbaterii şi votului pe moţiune până după decizia CCR. Propunerea a venit de la UDMR şi a fost votată atât de PSD cât şi de aripa Cîţu din PNL. Acest lucru a făcut să se reia acuzaţiile de blat între PSD şi PNL, acuzaţii ce se vehiculează tot mai puternic atât în mediul politic cât şi în spaţiul public după ce, la şedinţele anterioare de Birou Permanent Reunit, atât PSD, cât şi PNL au acţionat pe aceeaşi linie a neasigurării cvorumului pentru ca moţiunea să nu se poată vota.

În aplauzele colegilor de la USR-PLUS, Moşteanu a cerut, în plen, schimbarea calendarului moţiunii, afirmând că, potrivit cadrului constituţional, moţiunea trebuie dezbătută şi votată la trei zile de la citire.

Întrebat de Florin Roman, căruia Ludovic Orban (absent de la plen) i-a delegat atribuţiile, care e motivul temeinic în baza căruia cere acest lucru, Moşteanu a invocat Constituţia:

„Articolul 113, alin 3 din Constituţie, moţiunea se dezbate la 3 zile de la data la care a fost convocată”, a declarat Moşteanu.

Florin Roman a anunţat însă că va supune la votul plenului decizia luată azi în BPR şi anume de dezbatere şi vot a moţiunii după decizia CCR, Curtea fiind sesizată de premierul Cîţu.

[…]

Citește integral în TheEpochTimes România

The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri naţionale închise în judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi

Trei drumuri naţionale din judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi...

Firmele de deszăpezire din Vrancea, amenințate de șefii județului

Vrancea a fost unul dintre dintre cele mai afectate...

Arhivele Naționale din Botoșani are puțini angajați, o clădire cu probleme și „sabotate”

Unele instituții nu reușesc să țină pasul cu dezvoltarea....

Topul celor mai bune mașini second hand de buget

Oricât de incredibil ar părea, există și mașini ieftine...