vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăJustițieBlocaj la nivelul plenului CSM

Blocaj la nivelul plenului CSM

Potrivit Europa Liberă, blocajul instalat la nivelul plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este răspunsul a șapte judecători și procurori la acțiunea rapidă de înlocuire a judecătoarei Mariana Ghena care s-a pensionat, subit, în timpul mandatului.

Fără un nou judecător care să o înlocuiască pe Ghena, în CSM nu există cvorum, ședințele fiind blocate. Miercuri urmează să se stabilească dacă Bogdan Mateescu, șeful interimar al Consiliului, trimite o solicitare către biroul permanent al Senatului pentru a-l valida pe Marian Buda. El este al doilea judecător care, în urmă cu 5 ani, a obținut cele mai multe voturi, după Ghena.

Surse judiciare au declarat pentru Europa Liberă că Direcția legislație din CSM a avut termen până astăzi să vină cu un punct de vedere. Mai exact, să stabilească dacă președintele interimar Mateescu are posibilitatea să trimită către Senat adresa prin care să-l valideze pe Buda. Direcția legislație a venit chiar de marți cu un punct de vedere pozitiv pe această propunere, dar demersul nu a continuat. Punctul de vedere nu s-a discutat în comisiile din CSM, fiind propus direct în plen.

Articolul integral, în europalibera.org!

Citește și: Mărturiile unei femei infectate cu Sars-Cov-2: „Până ieri am fost internată în spital, m-ați văzut în statistică” (presshub.ro)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE