Bogdan Licu a susținut că a ”făcut” două dosare de impact în spațiul public, însă rechizitoriile arată că ambele anchete au fost efectuate de alt procuror

Data:

O afirmație a procurorului Bogdan Licu, făcută săptămâna trecută, în Parlament, a stârnit rumoare în lumea magistraților. Audiat în cadrul Comisiei Juridice din Camera Deputaților în vederea nominalizării pentru un post de judecător la Curtea Constituțională (CCR), Bogdan Licu a susținut că a ”făcut” două dosare de impact în spațiul public, în care au fost trimiși în judecată doi torționari din închisorile comuniste. Rechizitoriile arată, însă, că ambele anchete au fost efectuate de alt procuror, Denisa Cristodor.

Tot în contextul nominalizării la CCR, a apărut o informație care ridică un semn de întrebare asupra studiilor de licență ale lui Licu, existând dovada a două diplome cu același număr și eliberate de universități diferite.

”Dacă căutați pe Google o să vedeți că am făcut niște lucruri pe care nu le-a făcut nimeni, niciodată, inclusiv vă amintesc dosarele Ficior și Vișinescu care nu mai comentez ce-a fost pentru că nu vreau să discut spețe. Avem, magistrații, obligația de rezervă, nu avem voie nici să discutăm despre cauze pe care le-am soluționat noi, nici despre cauze pe care le-au soluționat alții. Dar cred că, totuși, în activitatea mea veți găsi anumite elemente în care am fost pionier (…)”, a declarat procurorul Bogdan Licu, săptămâna trecută, într-o audiere din Camera Deputaților, răspunzând unei întrebări despre dosarele complexe la care a lucrat în cariera sa.

Afirmația lui Licu este, însă, inexactă: ambele rechizitorii, din cauzele Ficior și Vișinescu, au fost întocmite de Denisa Cristodor, cea care a fost procuror de caz în ambele situații.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: ONG-uri și reprezentanți ai societății civile, scrisoare deschisă adresată Camerei Deputaților pentru respingerea candidaturii lui Bogdan Licu la Curtea Constituţională

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...