Bolnavii cu tulburare depresivă majoră ar putea beneficia mai ușor de tratament medicamentos

Data:

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vrea să introducă în lista programelor naționale de sănătate un subprogram nou. Programul dedicat tratamentului pacienților cu tulburare depresivă majoră urmărește creșterea accesului bolnavilor la tratament medicamentos. 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat, pe 4 mai, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 423/2022 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate.

Prin proiect se introduce, între programele naționale de sănătate, un program dedicat tratamentului cu tulburare depresivă majoră.

Citește și: Încă o „revoluție” în sănătatea din Bihor: Radiologie și Neuroradiologie Intervențională la Spitalul Județean Oradea, cu dotări rarisime în Europa și specialiști formați în Franța

„În scopul creşterii accesului bolnavilor cu tulburare depresivă majoră la tratament medicamentos, precum şi pentru armonizarea cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 331/2023, prin actul normativ se propune introducerea în cadrul Programului naţional de sănătate mintală a unui nou subprogram – Subprogramul naţional de tratament al bolnavilor cu tulburare depresivă majoră”, se precizează în nota de fundamentare.

Continuare în Alba24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Antibiotice Iasi)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related