Bologa, Scutea şi Pâţu s-au înscris pentru un nou mandat la şefia marilor Parchete

Data:

Procurorul general Gabriela Scutea s-a înscris în cursă pentru un nou mandat de 3 ani la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Anunţul a fost făcut pe LinkedIn chiar de ea, scrie G4Media.

Gabriela Scutea a postat un scurt mesaj în limba engleză şi prima pagină a proiectului de management.

„Este timpul pentru un nou proiect managerial. Este dificil să fii manager în funcţie şi să abordezi ca un outsider nevoia de dezvoltare a organizaţiei”, a scris Gabriela Scutea pe LinkedIn în limba engleză.

Actuala procuroare generalp a fost numită în funcţie în urmă cu 3 ani. În mandatul ei de până acum, procurorii militari au reluat ancheta în dosarul 10 August şi au retrimis în instanţă dosarul Revoluţiei.

Citește și: Și procurorul general anunță că va candida din nou. Scutea: Doi procurori trebuie să soluționeze 1.700 de cauze cu magistrați

Şi şeful DNA, Crin Bologa, s-a înscris pentru un nou mandat de 3 ani la şefia insituţiei anti-corupţie. La acelaşi post va candida şi procurorul Marius Voineag, actual adjunct al Secţiei pentru urmărire penală şi criminalistică din Parchetul general şi fost şef al Serviciului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare din cadrul DIICOT.

Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vîntu şi ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultra Pro Computers, dosarul manipulării pieţei de capital privindu-l pe fostul şef al SIF Banat Dragoş Bîlteanu, iar la PG a instrumentat dosare de contrabandă şi obţinere ilegală de fonduri.

Procurorul Voineag a scris în declaraţia sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

Citește și: VIDEO De ce vrea Crin Bologa, procurorul-șef al DNA, să candideze pentru un nou mandat

Şi actuala şefă interimară a DIICOT, Oana Pâţu, s-a înscris în cursă pentru un nou mandat la şefia instituţiei, potrivit declaraţiei sale pentru G4Media.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia DNA şi a PG a expirat luni, 6 februarie. Marți, la ora 12.00, expiră şi termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia DIICOT.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...