vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăInvestigațiiBOTOȘANI - Afaceri cu morţi în plină pandemie (video)

BOTOȘANI – Afaceri cu morţi în plină pandemie (video)

♦ Pentru fiecare mort direcţionat spre o anumită firmă de pompe, angajaţii de la morgă ar primi câte 400 de lei

La Botoşani până şi morţii au ajuns o afacere. Faptul că de pe seama unui deces se poate câştiga bine în industria pompelor funebre este deja cunoscut. Acest aspect este demonstrat de cifre, la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică fiind autorizate pentru diverse operaţiuni în această industrie nu mai puţin de 26 de firme.

La fel ca şi în orice alt domeniu unde este o concurenţă atât de mare, automat apar şi practici mai puţin legale sau morale. Iar de acest lucru urmează să se intereseze şi poliţiştii botoşăneni, după ce s-au sesizat, în urma unor reclamaţii privind „vânzarea” unor persoane decedate către anumite firme de pompe funebre.

Mai exact, în prezent, poliţiştii botoşăneni investighează practicile unei firme de pompe funebre din judeţ, care, ajutată de doi angajaţi de la morga Spitalului Judeţean, prelua mai multe persoane decedate de la morgă şi se ocupa de funeralii, deşi nu ar fi avut nici toate autorizaţiile necesare şi nici dreptul de a recurge la astfel de practici.

Angajaţi ai spitalului implicaţi în afacere

Concret, potrivit anchetei poliţiştilor, doi angajaţi de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă şi-ar fi îndeplinit defectuos şi abuziv sarcinile de serviciu privind eliberarea corpurilor persoanelor decedate către familii. Vizaţi sunt un bărbat de 47 de ani, care lucrează ca autopsier, şi o femeie de 58 de ani, angajată ca îngrijitoare, dar şi un bărbat de 36 de ani, soţul titularului unei firme de pompe funebre.

Cei doi angajaţi de la morgă îi îndreptau pe membrii familiei celor decedaţi către o anume firmă de pompe funebre din judeţ, cu toate că aceasta nu era în acel moment autorizată pentru transportul persoanelor decedate. Pentru fiecare recomandare de acest fel, cei doi angajaţi de la morgă primeau 400 de lei de la soţul administratorului firmei de pompe funebre, în condiţiile în care un autopsier ar avea un salariu de cel puţin 8.000 de lei brut, iar îngrijitoarea de aproximativ 6.000 de lei, conform statului de funcţii de pe site-ul spitalului.

 Anchetă deschisă de poliţişti

Practica a ajuns, însă, şi la urechile poliţiştilor, care au început o anchetă, fiind vizate atât acţiunile angajaţilor, cât şi ale reprezentanţilor firmei respective. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice desfăşoară cercetări într-un dosar penal privind infracţiunile de abuz în serviciu şi exercitarea unei profesii fără drept. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, iar la finalizarea acestora se vor dispune măsuri legale”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Investigația completă poate fi citită pe site-ul MONITORUL DE BOTOȘANI.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE